StoryEditorOCM

Policija objavila da traga za dva metra dugom otrovnicom; ‘Ako je vidite, ni slučajno joj ne prilazite!‘

Piše vijesti sd
21. studenog 2023. - 20:05

Volimo koristiti sve bogatstvo našeg jezika i kad netko pobjegne, reći da je dao petama vjetra. Zvuči bolje, zar ne? No, teško da bismo baš taj izraz mogli iskoristiti kad se radi o jednom bjeguncu koji je nestao u Nizozemskoj. Zašto je taj izraz problematičan? Jer taj bjegunac nema noge. Radi se o zmiji, točnije, zelenoj mambi koja je nestala iz kaveza svog vlasnika. Ne zna taj točno kako mu je ljubimica uspjela pobjeći i ako vam je pao na pamet prizor iz Harryja Pottera u kojem on pomaže boi constrictor da pobjegne iz ZOO vrta, možemo se dobro nasmijati. Ovdje se ne radi o čaroliji i vrlo je vjerojatno vlasnik zaboravio zatvoriti kavez, premda tvrdi da nije, piše Jutarnji list.

Kako god, o tome da mu jedna zmija nedostaje obavijestio je policiju, a oni javnost. Bjegunac za kojim tragaju je dug dva metra, otrovan je i gmiže negdje gradom Tilburgom. Građane su upozorili da budu na oprezu i da ni slučajno ne pokušavaju uloviti zmiju, jer je riječ o otrovnici koja bi ih mogla ugristi u samoobrani. Ako se to dogodi, moraju odmah otići do liječnika.

No, ona nikoga neće sama napasti, tako da je vrlo lako ostati siguran. Osim toga, zmiju koja je bila u zatočeništvu će sigurno posve izbezumiti svijet u kojem se našla, a neće joj se svidjeti ni činjenica da je vani jako hladno. Mambe, naime, vole mračna i topla mjesta, tako da je vrlo vjerojatno da se negdje zavukla.

image
Wikus De Wet/Afp
29. travanj 2024 08:48