StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdivotica jedna

Osvanuli cjenici iz splitske pizzerije od 2018. do danas: prilično je šokantno vidjeti ovaj razvoj situacije, a čini se i da bi po pizzetu trebali ići s metrom u ruci

Piše D.B./sd
24. lipnja 2022. - 11:40

Na Redditu, i među Hrvatima sve popularnoj društvenoj mreži i svojevrsnom forumu na kojem se pod nadimkom u pravilu puno iskrenije komentira sve i svašta nego, recimo, na Facebooku, nekidan je objavljen post koji je izazvao veliku raspravu, donosi Slobodna Dalmacija.

Jedan je korisnik (skupljač menija iz pizzerija?) objavio jelovnike iz, čini se, jednog te istog splitskog restorana, u zadnjih pet godina. Na prvi pogled se čini kako je obična mala pizza s 20 kuna u 2018. narasla na 41 kunu u 2022. godini.

Po godinama, od 2018. do tekuće, cijena pizzete je bila 20, 24, 28, 33 i konačno 41 kunu! Naravno da je paralelno rasla i cijena velike i jumbo pizze, ali na žalost te brojke ne vidimo.

Međutim, kad se malo bolje pogleda (zlatno pravilo čitanja malih slova!) vidi se da joj je i promjer s 15 centimetara narastao na 25 centimetara. Neki su komentatori pretpostavili o kojoj se pizzeriji radi, a neki izrazili i sumnju da je zaista toliko narasla pizzeta.

image

Cjenik iz pizzerije

Reddit/Slobodna Dalmacija

A ništa, uvijek nam ostaje ponijeti metar u pizzeriju...

Ili kako je netko mudro zaključio - jesti samo krumpiriće, cijena im se navodno nije mijenjala. Ali avaj, odmah je netko prisnažio:

- Da, samo što dobiješ duplo manje sad u odnosu na 2018. I pizze su vjerojatno manje.

Tako nam je kako nam je. Svakako, gdje god sjeli za pojesti nešto, svakako najprije pogledajte cjenik. 

 

25. travanj 2024 15:34