StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKorona usporila dostavu

Nemojte se ljutiti ako predugo čekate poštare, iz Hrvatske pošte obaviještavaju da im je petina listonoša s juga Dalmacije odsutna zbog korone

Piše PSD
13. siječnja 2022. - 14:24

Epidemija koronavirusa uzela je maha, a odrazila se i na poslovanje Hrvatske pošte. Naime, kako su objavili na službenim stranicama zbog koronavirusa velik broj poštara u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji je u samoizolaciji pa su zbog toga moguća kašnjenja pošiljaka, donosi Slobodna Dalmacija.

- Ukupno je više od 20 posto poštara u ove dvije županije u samoizolaciji što je veliko opterećenje za preostale kolege, posebice na područjima gdje svi redoviti poštari izbivaju s posla. Međutim, poštari koji su na dostavi ulažu dodatne napore kako bi svi korisnici svoje pošiljke primili na vrijeme- poručuju iz HP-a.

Najveće je opterećenje u dostavi pošiljaka na otoke, u Dalmatinsku zagoru, dubrovačko zaleđe te u Kaštel Štafiliću, Stonu i Trogiru. No, iz HP-a poručuju da su angažirali zamjene, preraspodijelili radno vrijeme te prekovremenim radom i radnim subotama rizik od kašnjenja smanjili na najmanju moguću mjeru.

Mole korisnike za razumijevanje i zahavaljuju se na strpljenju te dodaju da bi se stanje trebalo normalizirati u sljedećih desetak dana.

Ako očekujete kakvu poštu, a imate problema s dostavom, možete se obratiti Službi za korisnike na telefon 072 303 304 ili putem online obrasca koji možete pronaći OVDJE.

25. travanj 2024 20:03