StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije ženomrzac

Misteriozna crnka u zadnje se vrijeme često viđa u pratnji Kim Jong-una: bila je s njim na koncertu, u narodnoj skupštini... Svjetski mediji pokušavaju doznati njezin identitet

Piše dv
14. rujna 2022. - 18:34

Unatoč zatvorenosti Sjeverne Koreje i Kim Jong-una, pratitelji tamošnjih zbivanja ipak dođu do zanimljivih informacija. Naročito onih koji se tiču kontroverznog diktatora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tako je zamijećeno da se u bliskom Kim Jong-unovu krugu u posljednje vrijeme viđa nepoznata žena, u neupadljivu odijelu, s naočalama i s crnom torbicom. Njezin identitet za sada ostaje tajna.

Bila je uz Kima prošli tjedan tijekom velikog koncerta na otvorenom, viđena je kako nosi fascikle na govoru u Vrhovnoj narodnoj skupštini.

Državni mediji Sjeverne Koreje mjesecima objavljuju fotografije i snimke na kojima je ona prikazana, ponekad pored Kima, a ponekad u pozadini, ali je nikada nisu identificirali, piše Guardian.

image

Sestra Kim Yo Jong smatra se Kimovim glavnim propagandistom i kreatorom javnog imidža

AFP

Američka web stranica NK News, koja pomno i kritički izvještava o Sjevernoj Koreji, prva ju je primijetila u veljači i od tada je prati.

"Obično nosi torbu, koja vjerojatno sadrži stvari potrebne sjevernokorejskom poput telefona, cigareta ili lijekova", navodi se na toj web stranici i ističe kako je procijenjeno da ima 30 ili 40 godina.

 

image

Choe Son-hui prva je žena ministrica vanjskih poslova Sjeverne Koreje

AFP

Nagađalo se da bi čak mogla biti jedna od Kimovih rođakinja, a vjeruje se da sjevernokorejski vođa ima najmanje dvije polusestre, Kim Sol-song i Kim Chun-song.

Treba reći i to da je Kim Jong-un dopustio da nekoliko žena bude na moćnim položajima, poput prve žene ministrice vanjskih poslova Choe Son-hui.

Najistaknutija je sestra, Kim Yo-jong, 34, koja Kima često predstavlja na međunarodnoj razini i smatra se njegovim glavnim propagandistom i kreatorom javnog imidža, prenosi Guardian.

image

Kim sa suprugom Ri Sol Ju i ‘djeverušama‘

AFP

Dok su se neki diktatori, poput Staljina, najčešće okruživali muškim društvom, dok su se drugi, kao Tito, rado fotografirali sa ženama, Kim Jong-un mogao bi spadati u ove druge. Naravno, to činjenicu da Kim takav kakav jest ima nuklearno oružje ne čini manje zabrinjavajućom. Za žene i muškarce, za Korejce i za sve ostale.

image

Sjevernokorejski diktator ne bježi ni od muškoga društva

AFP
29. travanj 2024 05:52