StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNACIONALNI STOŽER |

MINISTAR BOŽINOVIĆ O FESTI U DUBROVNIKU Nismo pogriješili. Sveti Vlaho je tradicija koju ne bi imalo puno smisla prvi put u povijesti prekinuti

Piše DV
3. veljače 2021. - 14:13

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera CZ-a, novinari su pitali članove misle li da su pogriješili što su dopustili održavanje procesije uz Festu svetoga Vlaha u Dubrovniku.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, rekao je kako ne misli da je donesena pogrešna odluka te da nema informaciju o eventualnim slučajevima kršenja epidemioloških mjera:

- Ne mislim da je bila pogrešna odluka, nama su organizatori poslali epidemiološki prijedlog za tri-četiri dana. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je to sveo na dvije manifestacije, nemam informaciju da išta dolje nije u skladu s mjera, vidjet ćemo u konačnici što će biti. Rekli smo da ako se postavi dobar okvir onda se može organizirati, a Sveti Vlaho je tradicija koju uz jedan dobar okvir ne bi imalo puno smisla prvi put u povijesti prekinuti  - ocijenio je ministar Božinović.

16. travanj 2024 07:29