StoryEditorOCM

Luku Brailu dodijeljeno Priznanje Milan Grlović za značajan doprinos razvitku novinarstva

Piše dv
4. svibnja 2023. - 07:49

Na Svjetski dan slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo je 3. svibnja 2023. u Novinarskom domu u Zagrebu dodijelilo novinarske nagrade za 2022. godinu te Priznanje Milan Grlović zaslužnim članovima HND-a.

Priznanje Hrvatskog novinarskog društva Milan Grlović - nazvano po prvom predsjedniku HND-a -dodjeljuje se zaslužnim novinarkama i novinarima, članovima i članicama HND-a za dugogodišnji rad i značajan doprinos razvitku novinarske organizacije i ugledu profesije te jačanju medijskih sloboda, a priznanje je dodijeljeno Luku Brailu.

Luko Brailo jedan je od simbola Hrvatskog novinarskog društva u kojem je aktivan gotovo 40 godina. Bio je na raznim dužnostima, počevši od temeljnog, dubrovačkog ogranka, preko županijskog vijeća do Izvršnog i Nadzornog odbora HND-a. Kolega Brailo predsjeda sjednicama Skupštine HND-a više od dva desetljeća, mirno, razumno i pravedno. U svom je radu uvijek zastupao interese društva i novinarske profesije, a posebno je do izražaja došlo njegovo znanje i savjeti u dramatičnim trenucima za HND, poput onoga kada je Društvu prijetio gubitak imovine. Uvijek je djelovao tako da je pridonosio razrješavanju problema s kojima su se novinari i novinarke te HND u cjelini susretali.

Luko Brailo rođen je 1950. godine u Dubrovniku. U novinarstvu je od 1974. godine, kada je počeo raditi u Dubrovačkom vjesniku. Više od 20 godina radio je u dubrovačkom dopisništvu Slobodne Dalmacije, gdje je obavljao brojne poslove, od izvjestitelja, reportera, komentatora do šefa dopisništva. Početak napada na Dubrovnik dočekuje u Dubrovniku i dijeli sudbinu svojih sugrađana sve vrijeme opsade.

01. lipanj 2024 10:39