StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnema više opušteno

Lidl zbog brojnih krađa u dućane uvodi veliku promjenu koja bi mogla odbiti mnoge. Ni zaposlenici neće biti sretni

Piše dv
12. studenog 2023. - 10:53

U borbi protiv krađa u svojim britanskim poslovnicama, Lidlove mjere postaju kontroverzne, kako izvještavaju mediji. Naime, zaposlenici će, prema tim izvješćima, od kraja studenog morati u sklopu uniforme nositi kamere kako bi se suprotstavili kradljivcima.

Ovaj korak, koji se smatra drastičnim, dio je strategije Lidla za suzbijanje krađa, problema koji često pogađa supermarkete. 

U vrijeme adventa i blagdana, krađe u trgovinama postaju poseban izazov za trgovce, a Lidlova poslovnica u Velikoj Britaniji odlučila je poduzeti kreativni i, po nekima, pretjeran pristup rješavanju ovog problema. Tako će njihovi zaposlenici biti opremljeni kamerama na tijelu kako bi spriječili kradljivce u njihovim pohodima.

Ova mjera, koja će se primjenjivati u više od 960 poslovnica na otoku od kraja studenog, provocira i brojna pitanja o privatnosti kupaca, prenosi Fenix.

Unatoč zabrinutostima, Lidl tvrdi da zaposlenici prolaze obuku o odgovornom korištenju "body camera" kako bi zaštitili privatnost kupaca. I dok se ova mjera primjenjuje u Velikoj Britaniji, nadaju se da neće biti potrebna u drugim državama.

29. travanj 2024 02:17