StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHUMANITARNI MARATON |

KUPI KILOMETAR I POMOZI U Pločama dočekani maratonci koji trče za Dječji odjel onkologije KBC Split

Piše Ante Šunjić
6. veljače 2021. - 17:23

Na pločanskoj rivi, u organizaciji Grada Ploča, organiziran je doček maratonaca koji pod nazivom Zlatna vrpca trče humanitarni maraton za Dječji odjel onkologije KBC Split. Predvodi ih splitski trkač na duge staze Kristijan Sindik, koji u sedam dana planira istrčati udaljenost od Splita do Tivta.

Ovu plemenitu akciju prepoznali su drugi trkači, triatlonci i sportaši, pa su se tako Kristijanu u njegovom naumu pridružila i tri poznata triatlonca: Rikardo Kuhar, Ante Bebić i Bruno Grgurević, a podršku će pružiti i olimpijac Igor Boraska te kapetan Hajduka Mijo Caktaš.

Sama ruta sastoji se od sedam dionica, počevši od starta na Marijanskim vratima u Splitu te postajama na kojima se postiže planirana dnevna ruta od 42 km. Na svakoj postaji je određeno noćenje kako bi se Kristijan i ostali trkači odmorili te skupili snage za sljedeći maraton, a one su redom: Ruskamen, Drašnice, Ploče, Ston, Orašac, Čilipi te je cilj na rivi Pine u Tivtu.

Grad Ploče prepoznao je vrijednost ove humane akcije i odlučio se uključiti u nju. Maratonce je u Pločama dočekao zamjenik gradonačelnika Zoran Majstrović sa suradnicima.

Akcija je zamišljena tako da zainteresirani donatori kupuju kilometre na ruti. Minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura, a na raspolaganju je ukupno 295 kilometara.

Svi zainteresirani sudionici ove akcije mogu donirati sredstva direktno uplatom na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split na

IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split.

18. travanj 2024 18:31