StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHOROR U ITALIJI

Kosovar ubio trudnu bivšu djevojku, radnicu Eurospina. Objavio jezivi video: ‘Majka me odgojila da budem najslađi...‘

Piše Silvija Novak/JL
20. prosinca 2023. - 15:28

Vanessa Ballan (27) pronađena je mrtva u selu Spineda di Riese Pio X, u talijanskoj pokrajini Treviso. Bila je trudna i živjela je sa suprugom Nicolom Scapinellom, koji je pronašao njezino tijelo kad se vratio kući. Uzbunu je digla susjeda koja je nazvala 118, piše Euronews, a prenosi Jutarnji list.

Žrtva je izbodena nožem, a osumnjičeni za ubojstvo je državljanin Kosova, Bujar Fandaj (41) koji je od ranije poznavao žrtvu.

Vanesswa Balan ga je poznavala od ranije i prošlog listopada prijavila za uhođenje, što je istražiteljima otkrio njezin suprug Nicola. Osumnjičenik, koji živi u Altivoleu, općini na granici s Rieseom, pobjegao je s mjesta zločina.

Kako je pokazao očevid, Vanessa je prvo izudarana po licu, a zatim najmanje sedam puta ubodena u prsa. Imala je i ozljede po rukama što potvrđuje da se očajnički pokušavala spasiti.

Njezin suprug je u stanju šoka, ali je uspio dati korisne informacije istražiteljima koji su smjesta krenuli u potragu za ubojicom. Oružje kojim je počinjeno ubojstvo još nije pronađeno.

Par, koji je u braku od studenog 2012., ima četverogodišnjeg sina, koji je u vrijeme ubojstva bio u vrtiću. Riječ je o malom mjestu s tek nekoliko kuća i frizerskim salonom u koji je 27-godišnjakinja često odlazila. Vanessa je kad je ubijena bila trudna nekoliko mjeseci i radila je kao prodavačica u Eurospinu u Castelfrancu‘, rekao je guverner regije Veneto, Luca Zaia.

Kako piše Blic, neposredno nakon ubojstva Bujar Fandaj je na Instagramu i TikToku objavio pjesmu sa stihovima: ‘Takav sam, odmah ti dajem srce, transparentnost i iskrenost, ali ne pomišljaj na to da me zaje*eš jer ako mi ispadneš iz srca, nećeš se vratiti tamo‘, prenosi Jutarnji list.

Također, nakon toga je objavio i fotografiju na kojoj se vidi slovenska granica.

No ipak, Fandaj nije pobjegao u Sloveniju, već ga je policija pronašla i uhitila nedaleko njegove kuće.

Na TikTok-u je objavio i video sa sljedećim riječima: ‘Majka me odgojila da budem najljubaznija i najslađa osoba koju ćete ikada sresti, ali ako me ne poštujete, saznat ćete zašto nosim očevo prezime.‘

Vlasnik je male molerske tvrtke ‘7 Color‘, a dane je provodio na gradilištima u okolici. U pauzama za ručak najčešće je jeo sendviče kupljene u samoposluzi u kojoj je radila ubijena žena.

Bujar Fandaj obožava nogomet i igrao s amaterima iz Montebelluna. Susjedi kažu da je bio tih, no da je djelovao nasilno. Često je posjećivao barove i automat-klubove u tom dijelu pokrajine Treviso.

Oko dvije godine živio je sam u Italiji, a iza sebe je ostavio obitelj. Na brojnim društvenim profilima, tri na Facebooku i dva na Instagramu, objavljivao je fotografije s prijateljima i rodbinom, ali i video snimke s posla. Želio je projicirati sliku sebe kao uspješnog čovjeka, no u stvarnosti je bio opsesivan i posesivan.

Pretpostavlja se da su Vanessa i on bili u kratkoj vezi, no on je nakon prekida postao opsjednut njome.

Vanessa i njezin suprug Nicola 25. listopada prijavili su ga za uhođenje. Dva dana kasnije, 27. listopada, policija mu je pretresla kuću i oduzela tri telefona te se činilo kako se nakon tog događaja smirio.

28. travanj 2024 01:10