StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprosvjetna radnica

Kontroverzna učiteljica opet ‘napada‘: Bernarda Jug poziva ljude da na stranicu ‘Hrvatski izdajice‘ upisuju ‘sotone‘ kojima se ‘treba suditi prema Božjem zakonu‘?! Evo tko su njezini kandidati

Piše Marijana Cvrtila/ sd
1. prosinca 2021. - 17:59

Iako se i njezino ime našlo na popisu „izdajnika hrvatskog naroda“, široj javnosti vrlo dobro poznata učiteljica Bernarda Jug – učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi „Mihovil Pavlek Miškina“ Đelekovec, Područna škola Imbriovec (Koprivničko-križevačka županija) – nije propustila priliku na aplikaciji Telegram pozvati svoje istomišljenike da u morbidnu bazu „Hrvatski izdajice“ dopisuju imena sa što više podataka o javnim osobama koje takvima smatraju. A Bernarda Jug, sudeći prema preslikama koje je objavio portal index.hr, izdajice mjeri u tisućama, sljedbenicima poručuje da popis „dijele i popunjavaju“ da „ih mi, narod, možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu“. Zbog toga se i zahvaljuje svim „Slobodnim Ljudima“, donosi Slobodna Dalmacija.

To je samo još jedan u nizu nebrojenih agresivnih ispada prosvjetne djelatnice koja na društvenoj mreži objavljuje svoje opservacije, nerijetko i video-uratke, u kojima se obračunava s neistomišljenicima kojih je popriličan broj – kao protivnica nošenja maski ne vrijeđa samo političke strukture nego su na njenoj meti i mediji, žene koje su abortirale, predstavnici institucija i drugi, sve sami „sotone“.

image
Screenshot Screenshot

Iako se još ne zna tko stoji iza skandalozne stranice o hrvatski izdajnicima (više o tome pročitajte OVDJE), otvoreni poziv jedne učiteljice da se popis dopunjava te da se takvima „sudi po Božjem i Prirodnom zakonu“ ne zvuči nimalo dobronamjerno. Pitali smo stoga prosvjetne vlasti i ravnateljicu njezine škole očekuju li Bernardu Jug sankcije zbog ovakvog ponašanja.

-Smatramo neprimjerenim i osuđujemo bilo kakvu vrstu aktivnosti usmjerenu na ugrožavanje sigurnosti građana i zlouporabu njihovih osobnih podataka. Navedena stranica, kao i korišteni logotip koriste govor mržnje i govor koji poziva na diskriminaciju, zastrašivanje i netrpeljivost što smatramo krajnje neprihvatljivim i najoštrije osuđujemo – odgovaraju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ministra Radovana Fuchsa. Što se tiče potencijalnih koraka prema Bernardi Jug, upućuju na njezina poslodavca, to jest školu koja ju je zaposlila, odnosno njezinu ravnateljicu. Iz MZO-a također navode članak 106. Zakona o odgoju i obrazovanju.

-Osoba u radnom odnosu u školskoj ustanovi, ako je riječ o kaznenim djelima protiv života i tijela, protiv slobode i prava čovjeka i građanina, javnog reda, čovječnosti i ljudskog dostojanstva te ostalih povreda iz stavka 1. i 2., članka 106., može biti sankcionirana izvanrednim ili redovitim otkazom ugovora o radu tek ako je pravomoćno osuđena za neko od tih kaznenih djela. Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. i 2. članka 106. Zakona, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude – citiraju iz MZO-a dijelove zakona.

Kako takvih saznanja još nema, a u školi, kaže ravnateljica OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“ iz Đelekovca Sonja Vuljak, ne vide ni da je riječ o povredi iz radnog odnosa, u ovom trenutku nemaju osnove za bilo kakve sankcije iz svoje domene prema učiteljici Jug.

-Ona svoj posao u školi redovito obavlja, poštuje upute Stožera, a za sve ostalo nadležne su druge institucije. Što se tiče posljednje objave na društvenoj mreži, tu se ne radi o povredi iz radnog odnosa. To je sve što mogu reći – kaže ravnateljica Vuljak, koju pitamo znači li to da je Bernarda Jug za obavljanje posla u školi u zadnja dva tjedna, otkad je stupila na snagu Odluka Nacionalnog stožera, predočila odgovarajući dokument (COVID potvrdu, negativan rezultat testa i drugo).

-Da – kratko je potvrdila ravnateljica Vuljak, a na upit je li riječ o COVID potvrdi kojom dokazuje da je cijepljena ili preboljela COVID ili se B. Jug redovito testira, dobili smo sljedeći odgovor:

-To je privatna stvar i to vam ne mogu reći – ljubazno je prekinula daljnji razgovor ravnateljica Vuljak.

Dok iz ovoga proizlazi da Bernarda Jug na radno mjestu učiteljice poštuje odluke Stožera, u aktivnostima na društvenim mrežama stvar je potpuno drukčija. Ta neustrašiva borkinja protiv medicinskih maski koje naziva „brnjicama“, podsjetimo, svojedobno je bila politički angažirana i to na izborima 2015. godine kada je bila na četvrtom mjestu kandidacijske liste Mosta u četvrtoj izbornoj jedinici, ali nije polučila veći uspjeh. Na društvenim mrežama govori isključivo u svoje ime, a nedavno se istaknula objavama u kojima je poticala dječaka iz Krapinskih Toplica i njegove roditelje u odluci da dječak ne nosi masku na nastavi. PU Krapinsko-zagorska pokrenula je i kriminalističko istraživanje nad Bernardom Jug nakon što ju je policiji prijavila ravnateljica zabočkog Centra za socijalnu skrb Tanja Cujzek zbog prijetećih poruka.

image
Screenshot Screenshot

-Učenici, sutra svi maske stavite oko noge ili objesite na uho. Treba ismijavati ovaj cirkus i ovu formu bez sadržaja do kraja. Mnogi inteligentni i neporobljeni učenici već su u pokretu odbrnjičavanja. Budite napokon buntovni u pravoj stvari! – pozivala je tada Jug putem svoga Facebook profila. Pedagoginju škole nazvala je „zagorskim sotonom“ i „gorom od četnika“, a s 14-godišnjim dječakom koji nije nosio masku na nastavi obavila je i telefonski „intervju“ u kojemu ga, uz ostalo, potiče:

-Ispričaj i ono jučer kako su te na silu natjerali, na prevaru ustvari, da cirkusiraš s tom štetnom brnjarom, ne. Evo izvoli...- govorila je Jug.

Donosimo još neke od njezinih ranijih prepoznatljivih „bisera“:

-Ako kao pripadnik če*nika silujete žene, i dalje možete biti policajac ili načelnik policije i ceriti se u lice tim ženama svakodnevno u Vukovaru, ali neprijateljski mediji i hrvatske feminjarske fu&e nikada neće pokrenuti nikakav medijski linč na vas.

-Ovo je sada vrijeme lustracije. Tek ćete sad vidjeti što stiže, jer je vrijeme da hrvatske flundre i fufe prestanu uništavati ovaj narod i ovu zemlju. Hrvatske fufe su ubile oko milijun malih Hrvata i Hrvatica. Te fufe sada bjesne na Bernardu Jug. One se nalaze u medijima, one se nalaze po školama, one su učiteljice, one su čistačice, one su tajnice, one su računovotkinje. One su nečije kvazisupruge, kvazimatere, a ustvari su ubojice, rekla je Jug i dodala da očekuje članak o “Hrvaticama ubojicama”, kako ih naziva.

-Narode, sad nikako ne odustati! Stisnite još jače! Vidite da je rat. Svakome je jasno da je ovo teški sotonski napad koji je naručio režim i PlenKovid koji se boji istine, zdravog razuma i pravednosti svoga naroda. Jedina vrijedim u državi toliko da sam neprijatelj režimskom zlu pa nemaju koga drugoga napadati. Kad si neprocjenjivo vrijedan, napada te sam sotona.

I za kraj, malo „čaščenja“ medija:

-Sve te kurvetine koje se nisu digle zbog toga što su one ubile milijun malih Hrvata i Hrvatica i koje sada žele ubiti mene na različite načine koristeći Index, Jutarnji, Telegram, Večernji i ne znam koje sve još sotonizirane režimske medije u kojima rade ljudi koji su prodali dušu đavlu… Zašto se ne brinu za to što pišu o meni? Zato što se to mora desiti. Ja sam lakmus-papir, preko kojega se vidi tko je sotona. Tko u mene dirne, taj je đavo, taj je sotona – promišlja prosvjetna radnica Bernarda Jug.

29. travanj 2024 06:03