StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOTPREDSJEDNICA

Kamala Harris dolazi u Poljsku i Rumunjsku. Njezin posjet pokazat će snagu NATO saveza, ali i odlučnost u nametanju teških sankcija Rusiji

Piše HINA
5. ožujka 2022. - 08:34

Američka potpredsjednica Kamala Harris posjetit će Poljsku i Rumunjsku u znak potpore Ukrajini, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Harris će posjetiti Varšavu i Bukurešt od 9. ožujka, stoji u priopćenju njezina ureda.

- Njezin posjet će pokazati snagu i jedinstvo NATO saveza i potporu SAD-a NATO saveznicima na istoku koji su suočeni s ruskom agresijom. Također će istaknuti naše kolektivne napore za potporu narodu Ukrajine - stoji u priopćenju

Harris će se sastati s čelnicima obje zemlje kako bi koordinirala njihov odgovor "na ničim izazvanu i neopravdanu invaziju Rusije na Ukrajinu", navodi se u priopćenju.

 - Razgovarat će o našoj kontinuiranoj podršci narodu Ukrajine kroz sigurnosnu, gospodarsku i humanitarnu pomoć i o našoj odlučnosti da nametnemo teške ekonomske sankcije Rusiji i onima koji su sudjelovali u ruskoj invaziji - priopćili su iz Bijele kuće.

Sastanci čelnika također će se usredotočiti na to kako SAD može podržati ukrajinske susjede dok dočekuju izbjeglice koji bježe od sukoba.

30. travanj 2024 09:53