StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDaleko od raketa

Izraelci negoduju: Netanyahuovi se usred rata preselili kod prijatelja milijardera, rezidencija ima i bunker

Piše DV
30. listopada 2023. - 18:50

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i njegova supruga Sara uselili su se u luksuznu vilu prijatelja milijardera usred sve većeg vala bijesa javnosti. Javnost krivi Netanyahua i njegovu vladu za omogućavanje napada Hamasa 7. listopada.

Privatna rezidencija u Jeruzalemu navodno je opremljena dubokim protunuklearnim bunkerom i u vlasništvu je američkog milijardera Simona Falica, piše The Telegraph.

Par koji se ranije suočavao s optužbama da je primao raskošne darove od svojih bogatih prijatelja, uključujući šampanjac i nakit vrijedan desetke hiljada dolara, ima dvije privatne rezidencije u Jeruzalemu i jednu u obalnom gradu Cezareji.

Taj je potez izazvao bijes u Izraelu. "Renoviramo, osiguravamo i financiramo tri kuće za porodicu Netanyahu", napisao je Misgav.

Rekao je da se osoblje, uključujući ličnog kuhara, tamo počelo seliti prošlog tjedna, a pripreme sugeriraju da će se tamo preseliti i budući sastanci sa svjetskim čelnicima.

To dolazi u trenutku kada je Netanyahuova popularnost naglo pala nakon napada Hamasa. Njegova supruga, čiji izuzetan utjecaj na premijera nije tajna, također je veoma nepopularna.

Ograđena rezidencija s visokim stupnjem sigurnosti pružit će premijerovoj supruzi veći stupanj privatnosti, daleko od svjetla reflektora i rastućeg bijesa javnosti.

"Netanyahuov je bijeg u palaču posljedica njihovih vlastitih strahova, jer izraelska javnost postaje sve bjesnija", rekao je Ben Caspit, autor knjige The Netanyahu Years.

29. svibanj 2024 05:38