StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Tužno i odvratno‘

Gradonačelnik u SAD-u pronađen mrtav nakon što su na desničarskoj stranici objavljene njegove fotke u ženskoj odjeći

Piše JL
6. studenog 2023. - 08:54

Gradonačelnik Smiths Stationa u Alabami navodno je počinio samoubojstvo - nekoliko dana nakon što je jedna desničarska stranica objavila njegove slike na kojima je našminkan i odjeven kao žensko.

F.L. "Bubba" Copeland (49) - koji je također bio pastor u obližnjoj crkvi - ubio se u petak, javlja NBC News.

Copeland je tražio da web stranica ne objavljuje fotografije, ali su odbili i nastavili s pričom, a dva dana kasnije pronađen je mrtav.

Citirali su ga kako je rekao: "Ono što radim u privatnom životu nema nikakve veze s onim što radim u svom svetom životu.

"Ima li to ikakvog utjecaja na moju poziciju gradonačelnika, to što ponekad obučem haljinu ili se ponekad našminkam? Ima li to ikakve veze s tim da sam gradonačelnik ili župnik?"

Konzervativnu publikaciju koja stoji iza priče osudio je demokratski senator u državi, koji je rekao da je "tužno i odvratno" kako se prema Copelandu postupalo.

"Živimo u zlobnom, ogorčenom svijetu u kojem samopravedni imaju tendenciju bacati najveće kamenje", dodao je Doug Jones u izjavi.

"Bio je dobar čovjek i izvrstan gradonačelnik koji je vodio mali gradić Smith Station kroz teška vremena razornog tornada prije nekoliko godina."

Obdukcija bi se trebala obaviti u ponedjeljak, donosi Sky News, a prenosi Jutarnji list.

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

29. travanj 2024 01:40