StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSveti Vlaho izvan Grada

Festanjulice ovogodišnje Feste u Bruxellesu su Ana Dileo i Lada Jurica

Piše DV
19. siječnja 2023. - 12:03

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu u suradnji s Dubrovačko–neretvanskom županijom i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, nakon dvije  godine odgode zbog panademije, organizira proslavu Feste svetog Vlaha u Bruxellesu.

Ovogodišnja proslava započeti će u nedjelju, 5. veljače 2023., svetom misom u hrvatskoj katoličkoj misiji u Belgiji, a svečano otvaranje predviđeno je ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule. Otvaranje Feste započeti će  čitanjem proglasa Feste ovogodišnjih briselskih festanjulica Lade Jurice i Ane Dileo te puštanjem golubica kao simbola slobode i mira. Nakon svečanog otvaranja, u kapelici katedrale, održati će se tradicionalno grličanje.

U sklopu Feste, organizirana je i Večera od Kandelore  u restoranu Maison d‘Istrie uz poseban jelovnik tradicionalnih dubrovačkih specijaliteta - šporkih makarula i rozate. U ponedjeljak 6. veljače 2023., održati će se predavanje akademkinje Nelle Lonze pod nazivom „750 godina Dubrovačkog statuta“ u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji.

03. svibanj 2024 01:42