StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIskrivljena ljubav

Dno huliganizma: ‘Navijači‘ Dinama šamarali navijača Hajduka i to snimali; Svi su maloljetni, a mladić je autističan

Piše dv
11. siječnja 2024. - 17:38

Navijačko nasilje prisutno je odavno na sportskim terenima, ulicama i crnim kronikama, međutim posljednjih mjeseci je intenzivirano. Vidljivo je to u neredima koje su prouzročili Bad Blue Boysi u Ateni ili u nedavnom napadu nogometnih huligana na maloljetnike u Vukovaru.

Nažalost tome tu nije kraj, novi slučaj pojavio se u Koprivnici. U videu koji je dobila redakcija portala ePodravina vidi se kako jedan mladić zlostavlja drugoga, dok treći sve to snima.

Čitateljica portala koja je poslala snimku rekla je da, prema njezinim saznanjima, zlostavljani mladić ima autizam. Napadači su navodno maloljetni.

Sukob je, kako se čuje u videu, nastao zbog očitog simpatiziranja različitih nogometnih klubova, pa očito simpatizeri nogometnog kluba Dinamo napadaju mladića koji, kako se po videu može zaključiti, navija za Hajduk.

Nasilnici ga, kako se vidi u jednom od videa, prilikom napada šamaraju i tjeraju da zajedno s njima uzvikuje ime nogometnog kluba, dok mu u drugom videu govore da na svojim društvenim mrežama mora objaviti kako voli Dinamo ili će ga inače fizički napasti.

"Policijski službenici nastavno na zaprimljenu informaciju i medijski napis dovršavaju kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja koji navodite u upitu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Policijska uprava koprivničko-križevačka će o svim poduzetom mjerama i radnjama izvijestiti javnost", rekli su o ovom događaju iz PU koprivničko-križevačke, piše Jutarnji list.

Ako se snimka pokaže točnom, policija i pravosuđe trebali bi reagirati brzo i odlučno kao poslije vukovarskog slučaja. Za šire obuzdavanje navijačkog nasilja i njihova društvenog diktata potreban je širi, ali također brzi društveni zahvat.

image

Policijska uprava koprivničko-križevačka provodi kriminalističko istraživanje slučaja (ilustracija)

Mup Rh/
28. travanj 2024 23:42