StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOSJEČKI KBC|

ČETIRI OSOBE PREMINULE OD KORONAVIRUSA Ravnatelj bolnice potvrdio tužnu vijest: ‘Dvoje pacijenata bilo je na respiratoru, dvoje nije‘

Piše DV
4. travnja 2020. - 12:02
Čak četiri osobe oboljele od koronavirusa preminule su u protekla 24 sata u KBC-u Osijek.
Prema riječima ravnatelja bolnice dr. Željka Zubčića, dvoje od njih bili su na respiratoru, a dvoje nisu. Riječ je o pacijentima starije životne dobi, od 92, 85, 78 i 71 godinu, koji su osim koronavirusa u pozadini imali i druga teška ili kronična oboljenja.
Zubčić je pojasnio da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, kroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, ali da su u pitanju bile teške kronične bolesti.
Izvijestio je kako su jučer testirana 102 uzorka, a bilo je osam pozitvnih osoba, šest iz Osijeka, te po jedna iz Višnjevca i Bilja.
Ukupno je tijekom epidemije virusa COVID-19 do sada u Osječko-baranjskoj županiji oboljelo 89 osoba.
U osječkom KBC-u se trenutno liječi 26 bolesnika, od toga 21 na Klinici za infektivne bolesti, a pet osoba je na respiratoru, dok je 11 osoba otpušteno na kućno liječenje, rekao je Zubčić.
Ravnatelj KBC-a Zubčić odbacio je nagađanja o navodno pozivnim liječnicima na Infektologiji KBC-a. Istaknuo je da su infektolozi osječkog KBC-a testirani, i jučer i danas, i svi su negativni na koronavirus.
Broj preminulih osoba od koronavirusa u Hrvatskoj, nakon četiri smrtna slučaja u Osijeku, sada iznosi 12.
18. travanj 2024 19:31