StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZAGREBAČKI MARINAC

Bivši ‘tigar‘ s Knežije zbog ljubavi i plaće od tisuću dolara završio u ruskom zarobljeništvu

Piše dv
8. svibnja 2022. - 14:12

V. P., Hrvat kojeg su Rusi zarobili na bojištu u Ukrajini, odrastao je na zagrebačkoj Knežiji, njegov otac bio je u Domovinskom ratu te je V. P. odmalena, kaže nam njegov bliski prijatelj, planirao karijeru u vojsci.

Nakon što je u Tigrovima proveo nekoliko godina, shvatio je da će teško napredovati i otići u neku misiju te je napustio njihove redove i otišao dalje. Prije otprilike godinu i pol otvorila mu se prilika da se priključi 'marincima' u Ukrajini, što je i učinio.

Doznajemo da u Ukrajinu nije otišao kao 'plaćenik', već na ugovor te da mu je navodno plaća ondje iznosila oko tisuću američkih dolara. U Ukrajini je, navodno, našao i djevojku s kojom je živio, prepričava nam jedan njegov prijatelj s kojim je, tvrdi, bio u stalnoj komunikaciji.

Na profilu na društvenim mrežama V. P. očito je da je već dulje vrijeme u Ukrajini. Njegov posljednji status napisan je 28. veljače, a stoji: "Da sve obavijestim. Idem off line. Neću biti dostupan, jer u 21. stoljeću postoji tehnologija kojom nas je moguće locirati po uključenim telefonima".

16. lipanj 2024 17:36