StoryEditorOCM

Amerikanci obećali Ukrajincima da će im i dalje pomagati: ‘Naša potpora suverenitetu i teritorijalnom integritetu vaše zemlje je nepokolebljiva‘; Pričali i o vojnoj suradnji

Piše hina
3. listopada 2022. - 07:00
Mobilni raketni sustav HIMARS (The High Mobility Artillery Rocket Systems) - samo je jedan od načina na koji Amerikanci pomažu Ukrajini u obrani od ruske agresijeGints Ivuskans/Afp

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan sastao se u nedjelju s Andrijem Jermakom, šefom predstojnikom ureda ukrajinskog predsjednika, u Istanbulu i obećao nepokolebljivu potporu Washingtona suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, priopćila je Bijela kuća.

Njih dvojica razgovarali su o situaciji u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporižja i daljnjem radu Ukrajine s Ujedinjenim narodima na izvozu hrane, rekla je u izjavi Adrienne Watson, glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

Jermak je govorio o sastanku na Telegramu, gdje je rekao da cijeni vojnu potporu Sjedinjenih Država te da su dvije strane razgovarale o daljnjoj vojnoj pomoći.

Istaknuo je da "odluka Kremlja da prizna referendume provedene u privremeno okupiranim regijama zahtijeva hitnu i odgovarajuću reakciju svjetske zajednice".

27. travanj 2024 00:55