StoryEditorOCM
Crna kronikaVIJEST IZ POLICIJE

Zaustavili ih u prometu i pronašli im marihuanu i amfetamine; od početka godine uhvatili su 53 vozača s raznim drogama

Piše DV
19. listopada 2023. - 12:48

U prvom su slučaju policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik noćas oko 1 sat u Ulici Andrije Hebranga u Dubrovniku zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao  34-godišnjak.

Vozač se odbio testirati na prisutnost droge u organizmu, a kod njega je pronađena manja količina marihuane.

U drugom su slučaju, oko 3 sata, isti policijski službenici na Obali Stjepana Radića zaustavili 37-godišnjaka kod kojeg je pronađena manja količina amfetamina.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a oba vozača prekršajno prijavljena po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. Osim toga, vozač koji se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu prekršajno je sankcioniran i po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Od početka ove godine policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su kod 53 vozača pronašli različite vrste droga (marihuana, MDMA, heroin, kokain i amfetamin). U najvećem broju slučajeva se radilo o manjim količinama droge koja je uz potvrdu oduzeta, a vozači prekršajno prijavljeni.

U istom razdoblju, odnosno od početka ove godine do danas 54 vozača odbila su se testirati na prisutnost droge u organizmu, a kod 35 osoba je test na prisutnost droge u organizmu bio pozitivan.

Predviđena kazna za osobe koje se odbiju podvrgnuti testu na prisutnost droga u organizmu je kazna zatvora ili novčana kazna u iznosu od 1320 do 2650 eura.

02. svibanj 2024 08:18