StoryEditorOCM
Crna kronikaKRIJUMČARENJE KOKAINA |

VIDEO: DOLIJAO ‘PETI ORTAK‘ U ilegalnoj preprodaji droge sudjelovao i carinik iz Luke Ploče?

Piše dv
8. veljače 2021. - 19:52

U sklopu jučerašnje policijske akcije suzbijanja trgovine opojnim drogama, neslužbeno se doznaje kako je peti član organizirane kriminalne skupine koja je preprodavala narkotike na području doline Neretve carinski službenik iz Luke Ploče.

Njegova zadaća je, kako neslužbeno doznajemo, bila propuštati kontejnere iz Južne Amerike bez zakonom propisanog carinskog pregleda. Jednako tako, iz istrage je 'procurilo' kako je carinski službenik po svakom kontejneru, a propustio ih je veći broj, dobivao na ruke oko 40 tisuća eura. S tim novcem je navodno kupovao pokretnine i nekretnine.

Nakon sinoćnjeg privođenja u Dubrovniku, otpremljen je u Split, gdje je regionalno sjedište dalmatinskog Uskoka, a tamo bi u popodnevnim satima trebao biti priveden dežurnom sucu istrage.

Podsjetimo, jučer su nastavljena privođenja vezana za slučaj zločinačkog udruženja na području Metkovića i Opuzena oko trgovine drogama, a za što su se dosad teretile četiri osobe.

Za njih je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina, od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili.

Za više informacija kontaktirali smo PU dubrovačko-neretvansku iz koje nam je sinoć rečeno kako će detalji biti dostupni nakon kompletnog završetka kriminalističkog istraživanja.

VEZANE VIJESTI:

18. travanj 2024 23:46