StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI BIZARNE PLJAČKE U BLATU

Vrata repetitora vezao konopima za auto i iščupao ih iz okvira!

Piše Dora Mikelić
18. ožujka 2017. - 14:20

Početkom veljače policijskim službenicima Policijske postaje Korčula, djelatnici Hrvatskog Telekoma prijavili su krađu šest akumulatora za solarno napajanje i dva ispravljača s repetitora na području Blata. Nakon što je pretražena obiteljska kuća u kojoj živi 34-godišnji osumnjičeni za spomenuto djelo krađe, osim ukradenih predmeta pronađena je i manja količina marihuane.

Kako neslužbeno doznajemo od policije, počinitelja nije bilo lako pronaći. Osim toga, postoji opravdana sumnja kako počinitelj nije bio sam, no policija to još uvijek utvrđuje. Mještani navode kako je tokom današnjeg dana s područja Blata na obavještajni razgovor u policijsku postaju pozvan veći broj osoba za koje se sumnja da su mogući počinitelji.

Repetitor Hrvatskog Telekoma nalazi se na istom objektu na kojem se nalazi i repetitor HRT-a, nešto prije ulaza u naselje. Do objekta se može doći vozilom. Svaki repetitor ima svoj zaseban ulaz sa željeznim vratima. Počinitelj je navodno, doznajemo od djelatnika Hrvatskog Telekoma, nakon što je bezuspješno pokušavao obiti bravu, željezna vrata vezao konopima za auto te ih isčupao iz okvira nakon čega je otuđio spomenute predmete. Kolika je šteta još treba utvrditi, repetitor nije dugo bio isključen budući da osim akumulatora ima i alternativna napajanja, a ukradeni predmeti su pronađeni.

Protiv 34-godišnjeg osumnjičenika policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

19. travanj 2024 07:54