StoryEditorOCM
Crna kronikaNE SAMO JEDNOM

Talijan noćio, jeo i pio u dubrovačkim hotelima, pa klizuo neplativši račun

Piše DV
12. svibnja 2021. - 11:06

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javljaju zanimljiv slučaj s kojim su se susreli policijski službenici čija je istraga završila osnovanom sumnjom da je 26-godišnji talijanski državljanin počinio dva kaznena djela prijevare. Početkom ovog mjeseca, mladi je Talijan koristio usluge hotelskog smještaja na području Dubrovnika, a da nije platio usluge smještaja, hrane i pića u iznosu od preko četiri tisuće kuna. Također je utvrđeno da je kartica kojom se muškarac koristio u hotelu nevaljana i da se preko nje ne može naplatiti nastali račun.

Nedugo zatim, koristio je usluge drugog hotelskog smještaja, također u Dubrovniku, napustivši hotel bez da je platio račun od gotovo pet tisuća kuna.

Jučer, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 26-godišnjak je uz kaznene prijave, doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Iz PU DNŽ nadalje javljaju kako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave, utvrđena osnovana sumnja da je 38-godišnjak počinio kazneno djelao „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Prekjučer, tijekom popodnevnih sati, policijski službenici su na području općine Župe dubrovačke, pored nerazvrstane ceste, uočili zaustavljeno osobno motorno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka, pored kojeg su zatekli 36-godišnjaka dok su uočili da se još jedna muška osoba udaljava od vozila prema šumi. Uskoro je pronađen te je utvrđeno da se radi o 38-godišnjaku.

Zbog sumnje da se radi o kaznenom djelu iz domene zlouporabe droga, zatražen je nalog za pretragu, temeljem kojeg je izvršena pretraga stana i dva vozila koje koristi 38-godišnjak, kada je pronađeno 130 grama amfetamina, digitalna vaga i manja količina marihuane.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

18. travanj 2024 16:28