StoryEditorOCM
Crna kronikaOPASNA UTAJIVAČICA:

S RAČUNA PREMINULOG SUGRAĐANINA PRISVOJILA NOVAC, IZ STANA UMJETNIČKE SLIKE Nasljednika iz Zagreba oštetila za više od 173.000 kuna

Piše DV
26. travnja 2021. - 12:18

Inspektori dubrovačke Kriminalistričke policije Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnovanu sumnju da je Dubrovkinja (62) počinila kazneno djelo utaje.

Naime, spomenuta žena je tijekom prosinca 2019. godine, nedugo nakon smrti starijeg sugrađanijna (90), za čiji je devizni račun imala punomoć, temeljem te punomoći podigla novčani iznos veći od 17 tisuća eura, iako je znala da kako nakon njegove smrti punomoć prestaje važiti jer novac postaje predmet nasljeđivanja o sudbini kojeg odlučuje pravosuđe.

Također, iz stana, u kojem je starac boravio spomenuta je žena uzela i za sebe zadržala dvije umjetničke slike kojima je vrijednost procijenjena na oko 45 tisuća kuna. Kako smio neslužbeno doznali, autor jedne od slika je Đuro Pulitika. Na taj je način starčev nasljednik, Zagrepčanin (53) oštećen za ukupno više od 173 tisuće kuna.

Policija je protiv utajivačice nadležnom Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

26. travanj 2024 04:50