StoryEditorOCM
Crna kronikaNovi detalji o neuspjeloj krađi plovila u Rožatu

’Reginu’ je pokušao otuđiti serijski kradljivac goriva?

Piše Ahmet Kalajdžić
7. svibnja 2023. - 09:58

Nakon drske, a zapravo naivne krađe luksuznog, skoro 10 metara velikog plovila marke “Antares” u vlasništvu metkovskog poduzetnika Gorana Bebića s veza u Rožatu, u dubrovačkom Općinskom državnom odvjetništvu traje pravosudna istraga privedene trojice mladića kjoje se sumnjiči za tu krađu. Zahvaljujući brzoj i učinkovitoj akciji dubrovačke policije, relativno kratko nakon što je poduzetnik prijavio nestanak njegove “Regine” s veza ispred samostana u Rijeci dubrovačkoj, jahta je pronađena na sidrištu vale Soline u Zatonu Malom, a troje je mladih privedeno.

Neslužbeno doznajemo kako je “mozak krađe” bio V.R. (21) koji već ima dosje. Osim što su ga izbacivali iz škola koje je pohađao, radio je i nepodopštine koje su mu oproštene zbg dobi. Kasnije je navodno, koristeći lovačku pušku, dok je boravio u susjednoj BiH, pokušao opljačkati benzinsku crpku.

Povratkom na dubrovačko područje osnovano ga se sumnjičilo za više krađa goriva iz plovila na području Rijeke dubrovačke. Tako je sumnjiv i za materijalnu štetu prema vlasniku dvaju izletničkih brodova s područja Elafita. Naime, brodove je olakšao za 400- 450 litara dizel goriva, što je činio penjanjem do brodano uspinjao i crijevom pretakao gorivo u kanister koje je prevozio u svojoj barci.

Naravno, još uvijek je prerano donositi definitivne zaključke o sudionicima. Jer, pravosudna istraga Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku i dat će još detaljao vođi lupeža. 

29. travanj 2024 01:16