StoryEditorOCM
Crna kronikaObjavljena odluka

Prva odluka suca istrage zbog nereda na autocesti: grupi od 10 pripadnika Torcide određen istražni zatvor, odvjetnik najavio žalbu

Piše PSD
23. svibnja 2022. - 15:47

Za prvu grupu od 10 pripadnika Torcide koji su osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda u subotu navečer određen je istražni zatvor.

- Sutkinja istrage je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela protiv desetorice navijača zasad. Smatram da je došlo do pogrešne odluke, mi ćemo se žaliti i vidjet ćemo što će reći Vanraspravno vijeće, rekao je po izlasku s velikogoričkog Županijskog suda odvjetnik Toni Ivandić, prenosi Jutarnji.hr.

Podsjetimo, navijači Hajduka su osumnjičeni da su sudjelovali u neredima na odmorištu Desinec na autocesti A1 Zagreb - Split u subotu navečer, a kojom prilikom je četvero ranjeno iz vatrenog oružja, 35 ih je ozlijeđeno među kojima i 21 policajac¸, dok ih je 44 završilo u policijskim lisicama.

Tužiteljstvo je istražni zatvor tražilo za 40 navijača pa će odluke za preostalih 30 torcidaša biti poznate tijekom dana.

Podsjetimo, na jučerašnjoj presici PU zagrebačke priopćeno je da je više stotina navijača krenulo u organizirani agresivni napad na 16 policajaca kada je prvotno dio napadača okružio policijski kombi s tri policajca i u njega ubacio bengalku.

Također, na vanjskom prostoru navijači su policajce, a što se vidi i na snimkama koje je policija ustupila, gađali svime što im se našlo pod rukom pa i kamenjem, prometnim znakovima, kantama za smeće, vatrogasnim aparatima te bakljama tako da su policajci bili primorani spašavati vlastite živote, živote zaposlenika na benzinskoj crpki, ali i živote samih napadača jer su se svi nalazili na terenu benzinske gdje je, u slučaju požara, moglo doći do tragičnih posljedica.

Policija je također priopćila da su tri policijska službenika pucala iz službenog oružja odnosno da su dvojica pucala u zrak ispalivši 12 hitaca, dok je treći ispalio 19 od čega 11 u betonsku površinu pa se pretpostavlja da su od rikošeta navijači ranjeni.

25. travanj 2024 07:23