StoryEditorOCM
Crna kronikaSVE NA IME VLASNICE|

PRIJEVARA OD 300 TISUĆA KUNA Iznajmljivao nekretninu, a nije plaćao porez

Piše DV
20. kolovoza 2021. - 10:29

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave muškarac u dobi od 33 godine osumnjičen je za kazneno djelo prijevare na štetu 59-godišnjakinje.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je, sukladno ugovoru o poslovnoj suradnji koji je osumnjičeni s oštećenom sklopio i ovjerio 2018. godine, raspolagao vrijednom nekretninom u starom gradu koju je iznajmljivao u turističke svrhe, a da nije podmirivao obveze prema državnom proračunu na ime poreza i drugih davanja iako se na to obvezao ugovorom i ovjerenom pisanom izjavom.

Na taj način je, na ime ne podmirenih obveza, stvorio dugovanje prema Državnom proračunu RH na ime oštećene u iznosu od 302 tisuće kuna, koje je oštećena bila prisiljena podmiriti, a za koji iznos je osumnjičeni sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Policiji predano oružje i streljivo

Tijekom posljednja dva dana građani s područja Dubrovačko-neretvanske županije policiji su predali zračnu pušku, malokalibarsku pušku, vojnu pušku, dvije automatske puške, 763 komada raznog streljiva, trenutnu tromblonsku minu, 3 kg eksploziva i 3 elektrodetonatorske kapisle. Svo oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u sigurnosni kontejner do uništenja.

Zahvaljujemo građanima na ovim dragovoljnim predajama i još jednom upućujemo poziv svim našim sugrađanima koji možda u svojim domovima imaju eksplozivna sredstva i oružje da ih predaju policiji. Predaja je u sklopu akcije „Manje oružja-manje tragedija“ anonimna i bez ikakvih sankcija, a građane molimo da ne diraju pronađeno oružje i eksplozivna sredstva već da samo nazovu broj 192 koji će doći na dogovoreno mjesto.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite vaš dom sigurnijim!

Najava akcije prometne policije

Tijekom današnjeg dana i noći na prometnicama naše Policijske uprave policijski službenici prometne policije provesti će akciju pojačanog nadzora prometnih prekršaja tzv. „četiri ubojice u prometu“ koji dovode do najtežim stradavanja u prometu. Radi se o prekršajima brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, ne korištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

05. svibanj 2024 08:30