StoryEditorOCM
Crna kronikaSUMNJA NA KAZNENO DJELO

Podignuta je prije više od 10 godina: potvrđena USKOK-ova optužnica protiv načelnika Župe dubrovačke, Silvija Nardellija

Piše Dv
29. kolovoza 2022. - 10:39

Početkom srpnja potvrđena je optužnica koju je USKOK podigao prije više od deset godina pred Županijskim sudom u Splitu protiv župskog načelnika Silvija Nardellija.

USKOK navodi kako je Općina Župa dubrovačka oštećena za nešto manje od 4 milijuna kuna. Osim Nardellija, istažni zahtjev je podnesen protiv član poglavarstva Vlaha Kesovije koji je drugooptuženi, a slučaj je vezan za hotel Župa u Srebrnom, trećeoptuženi je direktor Hotela Župa u Srebrenom Kruno Herceg, a četvrtooptuženi je član Nadzornog odbora dubrovačke tvrtke Župa Davor Maravić. Sumnja se da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Prije 13 godina DORH je o tom slučaju priopćio sljedeće: ‘Osnovano se sumnja da su osumnjičenici, od kolovoza do listopada 2007. godine u Dubrovniku; a nakon što je prethodno jedno trgovačko društvo iz Zagreba kupilo dioničko društvo iz Srebrenog u čijem je vlasništvu jedan hotel, da bi kao investitor izgradilo hotel s pet zvjezdica na mjestu tog hotela; trećeosumnjičenik, kao direktor dioničkog društva iz Srebrenog i punomoćnik dioničkog društva iz Zagreba, u dogovoru sa četvrtoosumnjičenikom koji mu je nadređen, a inače je član Nadzornog odbora dioničkog društva iz Srebrenog i suosnivač društva koje je vlasnik trgovačkog društva iz Zagreba, ponudili prvoosumnjičeniku i drugoosumnjičeniku novac radi donošenja rješenja o plaćanju komunalnih doprinosa u znatno manjem iznosu od stvarnog stanja. Naime, oni su za navedenu uslugu prvoosumnjičeniku, inače načelniku jedne općine i drugoosumnjičeniku, članu poglavarstva te općine zaduženom za pitanja komunalnih djelatnosti, prostornog uređenja i zaštite okoliša, ponudili 1.800.000 kuna, a što su oni i prihvatili‘.

03. svibanj 2024 05:38