StoryEditorOCM
Crna kronikaTri krađe u Župi

Na meti parfemi, nakit i ušteđevina, čak i kompresor na zrak

Piše dv
14. veljače 2023. - 14:15

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda tijekom jučerašnjeg dana razriješili su dvije krađe počinjene tijekom prošlog tjedna i jedno kazneno djelo teške krađe počinjeno prije dva dana. Sva tri kaznena djela počinjena su na području Župe dubrovačke.

Za prvu se krađu sumnjiči 27-godišnjakinja za koju je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je, u poslijepodnevnim satima 5. veljače iz trgovine kozmetičkih proizvoda otuđila veći broj parfema na način da ih je vadila iz originalne ambalaže nakon čega ih je spremila u torbu i jaknu, a prazne ambalaže vraćala natrag na police. Osim toga, dio parfema je uredno kupila i platila na blagajni trgovine. Vrijednost otuđenih parfema je procijenjena na 1737 eura.

Za drugu se krađu sumnjiče 59-godišnjak i 38-godišnjak za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su otuđili kompresor na zrak koji se nalazio na stražnjem vanjskom ograđenom prostoru jedne servisne radionice, a čija je vrijednost procijenjena na 3 tisuće eura.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe policija je protiv sve tri navedene osobe podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Treće kazneno djelo teške krađe se dogodilo u večernjim satima u nedjelju, 12 veljače, kada je 23-godišnjak sa stražnje strane provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 68-godišnjakinje odakle je otuđio više komada zlatnog nakita, 110 eura i 80 dolara u raznim apoenima. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom je 1500 eura.

Otuđeni predmeti su pronađeni i bit će vraćeni vlasnici, a 23-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

18. travanj 2024 19:48