StoryEditorOCM
Crna kronikagdje će im duša?

Lažni broker nasamario umirovljenicu, 70-godišnjakinja ostala bez 73.000 kuna: ‘Za početak depozit od 110 eura‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
18. kolovoza 2022. - 16:57

Svako investiranje novca nije dobitno, a sve češće smo svjedoci i prevara u tom poslovanju. Tako je varaždinska policija zaprimila prijavu 70-godišnje umirovljenice koja tvrdi da je prevarena prilikom investiranja preko interneta, piše Jutarnji list.

Ona se na taj nepromišljeni korak, prema navodima policijske prijave, odlučila tijekom svibnja kada je na jednoj internetskoj platformi investirala novac.

Nakon što je unijela sve svoje osobne podatke i broj telefona za kontakt, nazvao ju je nepoznati muškarac fingirajući da je s druge strane linije broker.

- Morate uplatiti depozit od 110 eura za početak - uvjerio je "broker" umirovljenicu, nakon čega ju je u više navrata naknadno savjetovao da ulaže u određenu platformu. Ukupan iznos tih ulaganja dosegao je gotovo deset tisuća eura.

- Kad je prijaviteljica kaznene prijave zatražila isplatu dobiti, isti je tražio da mu na ime troškova uplati 7000 eura, zbog čega je posumnjala i zatražila povrat svojeg novca, no muškarac joj se više nakon toga nije javljao niti joj je do danas vratio novac u iznosu od 73.000 kuna - kažu iz PU varaždinske, čiji djelatnici intenzivno rade na rješavanju ovog kaznenog djela prevare.

20. travanj 2024 11:35