StoryEditor
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE

Keramičar (41) iz Vela Luke ‘napuhao‘ 2,6 promila, nije imao valjanu vozačku dozvolu niti je koristio zaštitni pojas, kazna više od 21 tisuće kuna

Piše Dv
3. kolovoza 2020. - 11:21
Prometna policija
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 11 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 798 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 442 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 34 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 37 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 51 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 47 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Veloj Luci

Najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena je u popodnevnim satima 30. srpnja, keramičaru (41) koji je zaustavljen u Veloj Luci. Također je utvrđeno da kod sebe nema valjanu vozačku dozvolu i ne koristi zaštitni pojas tijekom vožnje. Vozio je Mercedes E-klase.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesena prekršajna prijava na novčani iznos od 21.300,00 kuna te mu je određena šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

To je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.
16. svibanj 2021 23:07