StoryEditorOCM
Crna kronikaNeslavni rekorderi

Dubrovčanin s 2,25 promila izazvao prometnu, Stonjanin vozio bez vozačke i prometne, našli mu i marihuanu, masno će platiti

Piše dv
30. listopada 2023. - 12:39

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 g/kg izmjerena je 56-godišnjaku u Dubrovniku koji je u srijedu, 25. listopada, u večernjim satima, upravljajući mopedom dubrovačkih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na putu Iza grada, a vozač je nakon ukazane liječničke pomoći odveden u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.

Nakon završetka spisa prometne nesreće vozač će biti prekršajno sankcioniran.

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.393 eura predložena je optužnim prijedlogom policijskih službenika Policijske postaje Ston za 22-godišnjeg vozača osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je 29. listopada, u popodnevnim satima zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa na državnoj cesti D-8 na odmorištu Blace.

Prometnom kontrolom je utvrđeno kako vozač kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu, a također se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.

Osim toga, kod vozača je pronađena i manja količina marihuane, koja je uz potvrdu oduzeta.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije nakon čega je odveden na Općinski sud u Dubrovniku uz optužni prijedlog s prijedlogom kažnjavanja spomenutom novčanom kaznom, kaznom zatvora od 60 dana, privremenim oduzimanjem vozila i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja B kategorijom u trajanju od šest mjeseci.

28. travanj 2024 17:50