StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI INCIDENTA

Doznali smo pozadinu premlaćivanja Beograđanina (38) usred Korčule, svjedoci pričaju sasvim drugu priču od ‘službene‘, oglasila se i korčulanska gradonačelnica

Piše Dora Lozica
16. kolovoza 2022. - 09:59

Beograđanina N. T. (38) navodno su brutalno pretukla četvorica muškaraca u Korčuli na istoimenom otoku, a incident se navodno dogodio u noći na četvrtak. Iako je Beograđanin izjavio da se događaj dogodio pred brojnim svjedocima, već danima pokušavamo od otočana doznati neke detalje o spornom događaju, no gotovo bezuspješno. Većina Korčulana ne zna niti da se incident dogodio.

Kako prenose mediji, incident se dogodio u noći sa srijede na četvrtak, a te je večeri u središtu Korčule održan rock koncert nekoliko bendova koji je bilo izvrsno posjećen. Osim toga, incident se dogodio na autobusnom kolodvoru u blizini vrlo popularnog noćnog kluba. Uspjeli smo doći do mlađe ženske osobe koja nije bila prisutna tijekom incidenta, ali je navodno čula što se dogodilo od očevica. Prenosimo priču koju smo čuli, a navode iz priče nismo zasad uspjeli potvrditi.

image

Incident na Korčuli

Djevojka nam tvrdi da incident nije bilo na nacionalnoj osnovi, a to je rekao i pretučeni Beograđanin za N1 Srbija, već da je tuči kumovao alkohol. Uz utjecaj velike količine alkohola došlo je do svađe koja je prerasla u fizički obračun, no priča koju je navodni očevidac ispričao djevojci nešto je drugačija od priče koju je Beograđanin ispričao za medije.

Kako nam priča djevojka, bijeli kombi je projurio prilično brzo središtem grada što je uznemirilo ljude na cesti, a posebno Beograđanina koji je revoltiran takvom brzom vožnjom došao do vozača kombija i nekoliko ga puta pljusnuo ili ga pokušao pljusnuti kroz otvoreni prozor. Vozač je nekoga nazvao, a malo nakon u automobilu su došla još dvojica. Iz automobila je, kaže djevojka, izašla samo jedna muška osoba, vozač kombija mu je pokazao na Beograđanina kojeg je ta muška osoba ispljuskala na brzinu, vratio se u auto u namjeri da krene dalje.

image

Korčula

Mark Thomas/Canva

Međutim, Beograđanin je u tom trenutku limenkom gađao kombi što je ponukalo vozača automobila da ponovno izađe. U tom trenutku Beograđanin počinje trčati, a muška osoba ga dostiže i još ga nekoliko puta pljuska. Kad se vraćao prema automobilu snimala ga je mobitelom ženska osoba, djevojka nam priča da je rekla nešto u stilu "Tako vi to radite na Korčuli". Onda je vozač automobila istrgnuo ženskoj osobi mobitel i sjeo u automobil, no ta ženska osoba se bacila u auto pokušavajući doći do mobitela. Nju je iz auta na silu izvukao neki prolaznik, priča nam djevojka, a do mobitela nije došla.

Ove smo navode provjerili upitom u PU dubrovačko-neretvansku, no još nismo dobili odgovore. O kome se točno radi, Korčulani ne znaju, kažu da su to "pijana posla". Zamolili smo i gradonačelnicu da komentira cijeli slučaj.

- Ovakve nas vijesti potresu jer smo želimo biti i jesmo sredina koja ne tolerira nasilje ni po kojoj osnovi. Napasti nekoga na ovaj način tužna je i nedopustiva slika za cijelo društvo. Posljedice ovakvog napada reflektiraju se na sve nas, a događaj treba istražiti i počinitelje primjereno kazniti. Osobama koje su doživjele nasilje izražavam žaljenje u osobno ime i u ime Grada Korčule, poručila je gradonačelnica Korčule Nika Silić Maroević.

19. travanj 2024 17:24