StoryEditorOCM
Crna kronika‘Ja sam tvoja noćna mora‘

Bagerist N.M.M. koji je prijetio dubrovačkom gradonačelniku ima podeblji dosje, a Franković mu je tek jedna u nizu žrtava...

Piše Ahmet Kalajdžić
19. prosinca 2022. - 20:44

‘Ja sam tvoja noćna mora. Znam kako je biti u zatvoru...‘, pisalo je u e-mailu koji je 58-godišnji N.M.M. uputio gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću. Prijetnja je ovog bagerista rodom iz Mravinjca kod Dubrovnika, stajala istražnog zatvora u trajanju do 30 dana koji mu je određen i zbog ranijih sličnih prijestupa:

image

Mato Franković

Protiv osumnjičenog N.M.M. je u ožujku 2020. dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo optužnicu zbog upućenih prijetnji smrću, dok je u veljači 2021. optužen jer je prijetio smrću bliskoj ili službenoj osobi. Samo dva mjeseca kasnije optužen je i zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Sve navedene optužnice su potvrđene, pa je sudac istrage temeljem tih spoznaja, kao i najnovije prijetnje zaključio da osumnjičenik ne prestaje sa slanjem poruka uvredljivog i klevetničkog sadržaja te nezakonitim i nedoličnim ponašanjem koje je puno značajki drskosti, bahatosti i beskrupuloznosti.

Stoga je zaključio kako je određivanje istražnog zatvora opravdano te da nema mjesta izricanju tzv. zamjenske mjere opreza.

Bagerist je zaprijetio tako i dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću koji je prijetnje prijavio i prijeteći e-mail proslijedio Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. Nakon zaprimljene kaznene prijave, policijski službenici su osumnjičenika uhitili i priveli nadležnom Državnom odvjetništvu, gdje je saslušan a potom priveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku. Zaključivši kako je taj prijedlog Državnog odvjetništva potpuno utemeljen, sudac istrage je suglasno prijedlogu Odvjetništva osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

image

Ilustracija

/Shutterstock

Istražni zatvor je određen jer postoji opravdana bojazan da bi puštanjem na slobodu mogao nastaviti s činjenjem sličnih kaznenih djela jer je sam način počinjenja kaznenog djela posljedica imovinsko-pravnih i poslovnih odnosa osumnjičenika i predstavnika gradske vlasti, što upućuje na zaključak kako bi iz tog razloga osumnjičeni mogao nastaviti s prijetnjama ili počiniti kaznena djela s mogućim težim ili čak pogibeljnim posljedicama.

 

05. svibanj 2024 22:28