StoryEditorOCM
VaterpoloOGLASILA SE LEN-a

Već se zna tko sudi kvalifikacije za europsku Ligu prvaka, i Dubrovčanin u akciji

Piše Tonči Vlašić
17. kolovoza 2023. - 11:41

Oglasila se LEN-a. Odredila je službene osobe za dubrovački turnir skupine ‘D‘ kvalifikacija za europsku Ligu prvaka, koji se igra od 8. do 10. rujna, a na kojem uz domaćina, Jug Adriatic osiguranje još nastupaju OSC Budimpešta, EN Tourcoing i CS Dinamo Bukurešt (samo će pobjednik u elitu, ostali nastavljaju put u Europackupu). Stižu u Gruž Grk Georgios Stavridis, Srbin Andreja Stanojević, Nizozemac Rik Evers i Nijemac Hendrik Schopp, dok će ulogu delegata obnašati Jacques Racine iz Švicarske.

LEN-a je također odlučila kako će na turniru skupine ‘B’, koji se igra u Kragujevcu, suditi i 34-godišnji Dubrovčanin Jakov Blašković, koji je debi u europskim kupovima za vaterpoliste imao prošle sezone.

Turnir skupine ‘B’ u Kragujevcu igra se od 7. do 10. studenog. Uz domaćina, Radnički, igrat će Primorac iz Kotora, njemački ASD Duisburg, francuski CN Noisy Le Sec i AN Brescia.  Pobjednik tog turnira zauzet će mjesto u skupini ‘A’ Lige prvaka u kojoj su već Novi Beograd, zatim Astralpool Sabadell i CSA Steaua Bukurešt. U skupini ‘C’ najelitnijeg natjecanja splitski Jadran, Ferencvaros i hercegnovski Jadran čekaju pobjednika kvalifikacijske skupine ‘A’ (domaćin  Waspo 98 Hannover, još igraju CN Barcelona, Crvena Zvezda, Honved i Apollon Smyrnis), a u ‘D’ skupini CNA Barceloneti, CN Marseilleu i Spandau 04 pridružit će se pobjednik kvalifikacijskog turnira kojem je domaćin Oredea, a na kojem još igraju Vouliagmeni, Ortigia i Primorje EB.

Pobjednik turnira u Gružu ide u skupinu ‘B’ u kojoj su branitelj naslova PRO Recco, Olympiacos i Dinamo Tbilisi.

Četiri su skupine po četiri sastava. Svatko sa svakim, šest kola. Po dva najbolja iz svake skupine Lige prvaka će u četvrtfinale, pobjednici tih ogleda, jedna doma, jedna u gostima, plasirat će se na Final 4.

05. listopad 2024 12:31