StoryEditorOCM
VaterpoloVEČERAS ODLUKA |

VRAĆA SE KAPETAN Xavi Garcia: ‘Sad je jasno kako nemamo pravo na pogrešku, a uvjeren sam kako nam je Solaris opet spremio neko iznenađenje!‘

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2021. - 09:59

Trenirao sam bez problema. U petak ću skinut posljednji šav, ali mi on nije problem, te ću igrati večeras protiv Solarisa polufinale – istaknuo je Xavi Garcija. Zbog ozljede oka na treningu propustio je zadnji kvalifikacijski turnir europske Lige prvaka u Ostiji, nije mogao pomoći suigračima protiv Olympiacosa, Ortigie i PRO Recca.

- Sad je sve ok. Tu sam.

Solaris je suparnik Jugašima u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Ne igra se na dvije pobjede, već će samo jedna utakmica odlučiti o tome tko će u finale, koje počinje već u subotu, 8. svibnja. Mladost je već tamo, te čeka. Dobila je obje utakmice protiv splitskog Jadrana. Solaris je pak izgubio prvu četvrtfinalnu utakmicu protiv Primorja EB kod kuće s jedan razlike, pripremao se za uzvrat u Rijeci, ali kako je momčad s Kantride i dalje u problemima s koronom, Upravni odbor HVS-a je donio odluke: 5:0 za Solaris bez igre protiv Primorja EB na Kantridi, dalje ide šibenska momčad, a preostalo polufinale se ne igra na dvije pobjede, već odlučuje jedna utakmica i to u bazenu bolje plasirane momčadi, a to je Jug Adriatic osiguranje, koji je u četvrtfinalu, i prije puta u Ostiju, očekivano nadigrao OVK POŠK.

- Nije normalna situacija u kojoj živimo, pa smo svjedoci ovakvih stvari. Voljeli bi svi da je normalna situacija, najviše da mogu navijači doći na utakmicu. To svima najviše nedostaje. Uglavnom, tako je, kako je. Za nas bi bilo bolje da se igra na dvije pobjede. Sad je jasno kako nemamo pravo na pogrešku, kako moramo večeras od prve minute bit odlični kako bi već u subotu dočekali Mladost, te počeli finalnu seriju. Naravno, sad ne razmišljamo o Mladosti, već o Solarisu.

image
Xavi Garcia (Jug AO) protiv Solarisa u Gružu
Tonči Vlašić

Jugaši su ponedjeljak navečer proveli analizirajući posljednji ogled protiv Solarisa, koji je u šibenskoj Crnici završio pobjedom 'narančastih' s 11:8.

- Ta utakmica je pokazala kako ne možeš doć na utakmicu i mislit kako je to dovoljno za pobjedu jer si ti Jug. To je razlog našeg poraza. Drugi je što Solaris nije loša momčad, naprotiv. Imaju vrhunskog vratara, koji pomaže beku. Ima dva vrlo dobra centra, jednog u budućnosti vidim sigurno u reprezentaciji. Imaju dobru lijevu stranu, imaju Antuna Goretu. Bio je i u Jugu. Odličan šuter. Imaju dosta mladih, dobrih igrača, brzih, pametnih, te imaju dobrog trenera. Jure Marelja zna vaterpolo, razumije vaterpolo, i gledajući tu utakmicu u kojoj nas je Solaris dobio, vidjeli smo na početku jednu obranu, poslije drugu. Moramo bit spremni večeras. Uvjeren sam kako je Marelja opet spremio neko iznenađenje – naglasio je jugov kapetan.

Ogled Jug Adriatic osiguranja i Solarisa, koji će suditi Joško Prančić i Robert Tiozzo, počinje u Gružu u 18 sati. Jugaši sedmi put u nizu, a 24. put ukupno u finalu doigravanja za prvaka ili će po prvi put u povijesti u njemu zaigrati Solaris?

19. travanj 2024 08:59