StoryEditorOCM
VaterpoloNOVA POBJEDA

Viktoria u Gružu, opet radost Jugašica. Prva četvrtina za pet, Nina Jazvin i Nika Alamat po pet. Igralo se peto kolo...

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2024. - 19:06

Prvi dio lige je zaključen. Jugašice su treće. Sezonu su otvorile ogledima protiv dvije najbolje ekipe, splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti, a nakon toga počele su skupljati bodove. Prvu pobjedu su ostvarile u Vukovaru protiv osječke Murse, a ovaj vikend drugu i treću u Gružu protiv splitske Bure odnosno šibenske Viktorie.

Jadran je dobio svih pet utakmica, Mladost je druga s četiri pobjede i jednim porazom, Jug ima tri pobjede i dva poraza, Bura je četvrta s dvije pobjede i tri poraza, Viktoria peta s jednom pobjedom i četiri poraza, te šesta Mursa bez boda. Četiri najbolje će u doigravanje za prvaka nakon što se odigra preostalih pet kola.

Kako je bilo protiv Viktorie u petoj utakmici ove sezone? Prva četvrtina za pet (5:0), sjajna Nina Jazvin je postigla četiri pogotka, jedan Kristina Hanzijer, i to za 3:0. Zatim je krenula Nika Alamat - pet pogodaka Juga za redom – 10:2, pa je Laura Nedić povećala prednost na 11:2, Elvira Plećaš je bila strijelac za 12:3, Jazvin svojim petim pogotkom potpisuje 13:4, a Petra Ivaniš 14:4. Na kraju 14:6.

Osim igračica, koje su tresle mrežu, još su pod vodstvom Siniše Zonića novom uspjehu doprinijele Dora i Nea Matičević, Mara Fox, Lući Mojaš, Vjera Bulajić i Mara Moretti, te vratarke, Lana Korać, koja je zaustavila 7 od 10 udaraca šibenske ekipe u okvir gola, i Ema Hanza, koja je bila na golu u završnici utakmice i koja je upisala jednu obranu.

28. travanj 2024 03:01