StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

TUCAK ZOVE Petorica Jugaša, plus još troje Dubrovčana, a među njima je i Dobud, koji je sad u izolaciji: ‘Volio bih doći u Zagreb, ali...‘

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2020. - 15:01
Izbornik Ivica Tucak je najavio novo okupljanje reprezentacije, izbacio popis kandidata, koji bi se trebali okupiti u krajem ovog tjedna na pripremama u Zagrebu, te potom igrati na turniru u glavnom gradu od 26. do 28. listopada.

Od Jugaša Tucak je 'okrenuo broj' Tonija Popadića, Luke Lončara, Hrvoja Benića, Lorena Fatovića i Xavija Garcije, a pozvao je još trojicu Dubrovčana, kapetana Andra Bušlju, koji je ovo ljeto iz PRO Recca prešao u redove zagrebačke Mladosti, Jugovog najvećeg rivala, te preostalu dvojicu u kapici najuspješnijeg talijanskog kluba (i europskog) svih vremena, Marka Bijača, te Nikšu Dobuda.

Da, nakon pet i pol godina opet je ime Nikše Dobuda na popisu reprezentativaca, ali je upitno, hoće li se Bijač i Dobud, kao i ostali reprezentativci, koji igraju van granica Lijepe naše, pogotovo oni u Francuskoj, uspjeti doći.

- Trenutno smo u izolaciji. Sezona je prekinuta jer je naš suigrač Gonzalo Echenique bio pozitivan na testiranju, a zbog toga smo prekinuli s treninzima. Za dva dana se trebamo testirati. Nastavak sezone je zakazan 7. studenog – izdiktirao je trenutno stanje na sjeveru Italije reprezentativna 'jedinica', Bijač. Javio se i Nikša Dobud.

- Ako test, koji imamo napraviti za dva dana, bude negativan, tad treba vidjeti stav kluba, hoće li nas pustili ili ne s obzirom kako se nije treniralo gotovo deset dana. Osobno, volio bih doći na pripreme reprezentacije – rekao je Dobud, koji je nakon povratka u bazen, bilo je to početkom prošle godine, isticao: 'Ako me izbornik bude trebao, tu sam'.

Bijaču i Dobudu ne ide na ruku to što je Italija otkazala dolazak na turnir u Zagreb iz straha od zaraze, Talijani su oprezni, ako se itko opekao, to su oni, te zbog toga neće na skup na Savu gdje će uz našu reprezentaciju igrati još Crna Gora i SAD. Opet treba podsjetiti kako Bijač igra talijanskog prvenstvo, dok Dobud nije prijavljen za prvi dio 'domaćeg' prvenstva, već samo za Europu (Jug AO je u skupini s PRO Reccom, eto Bijač, te Dobud će krajem godine zaigrati protiv svojih)..  

Podsjetnik, kad je u pitanju reprezentacija, jedne pripreme, one u Šibeniku u drugoj polovici kolovozu, kad je bilo zamišljeno da se odigra turnir, koji se sad najavljuje u Zagrebu, otkazane su zbog korone (nekoliko naših reprezentativaca 'čapalo' koronu na Korčuli tijekom prvog okupljanja, koje je bilo početkom osmog mjeseca).

Ako opet sve ne ode k'vragu, te bude dogodine Olimpijskih igara u Tokiju, tad bi naša reprezentacija trebala u proljeće igrati kvalifikacije za odlazak na najveće svjetsko natjecanje. To je, ne bude li otkaza, najvažnija misija Tucka i ekipe u 2021. godini.

POPIS IZBORNIKA IVICE TUCKA
Vratari:
 Marko Bijač, Ivan Marcelić, Toni Popadić i Marin Šparada, centri: Luka Lončar, Josip Vrlić i Nikša Dobud, braniči: Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Rino Burić i Hrvoje Benić, napadači: Luka Bukić, Ante Vukičević, Loren Fatović, Franko Lazić, Xavi Garcia, Lovre Miloš, Ante Visković i Zvonimir Butić.
Stručni stožer hrvatske reprezentacije za navedene pripreme i HEP kup turnir u Zagrebu činit će uz izbornika Ivicu Tucka, pomoćnici Mile Smodlaka, Sandro Sukno i Igor Pezelj; kondicijski trener Pero Kuterovac; fizioterapeuti Damir Luketić i Zlatko Kercel; te psihologinja Renata Barić.
07. svibanj 2024 02:04