StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI DOBAR POSAO |

TONI POPADIĆ POTPISAO NOVI UGOVOR Učenik Mara Balića ostaje na vratima Jug Adriatic osiguranja do ljeta 2026.!

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2020. - 19:33
Novi dobar posao uprave Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje na čelu s Tomislavom Dumančićem. Nakon što je dogovorila nastavak suradnje s reprezentativnim centrom, Luka Lončar ostaje u Gružu i nakon isteka petogodišnjeg ugovora, i to do ljeta 2024. godine, sad je dogovorila i ostanak Tonija Popadića, i to je jugov vratar, koji kuca na vrata reprezentacije, stavio potpis na šestogodišnji ugovor. Kapicu Jug Adriatic osiguranja nosit će najmanje do ljeta 2026. godine.

Popadić, dijete Juga, na vrata prve momčadi u ulozi prvog vratara stao je u sezoni 2018./19., točnije kad je Marko Bijač, tadašnji jugov vratar i kapetan 'digao sidro', te otišao u PRO Recco. Sezonu prije Popadić, koji je rođen 1994. godine, proveo je na kaljenju u Španjolskoj. Prije toga je bio u ulozi drugog vratara (kao takav je bio 2016. i prvak Europe). Stjecao je prethodno iskustvo braneći boje Cavtata u Drugoj hrvatskoj ligi - jug, te Bellevuea u Prvoj 'B' ligi. 

Kao što je Bijač 'bačen u vatru' nakon odlaska Frana Vićana, isto je doživio Popadić nakon odlaska Bijača. Srećom, ako ičega ne nedostaje u jugovoj školi u posljednje vrijeme, to su kvalitetni vratari. U svakoj uzrasnoj kategoriji gotovo svaka nagrada za najboljeg vratara završi u Gružu, a glavni krivac za to je trofejni jugov vratar Maro Balić, olimpijski doprvak iz Atlante 1996. godine, koji je nakon završetka igračke karijere trener jugovih vratara. 
19. travanj 2024 17:21