StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO

Svi osim vratara pogađali protiv Uzbekistana, te sad Pavlić, Burđelez, Mozara, Kolak i ostali čekaju tko će...

Piše Tonči Vlašić
15. kolovoza 2022. - 16:44

Hrvatska je dobila Uzbekistan 21:6, te potvrdila drugo mjesto na kraju u skupini 'A'. Sad se zna kako će u osmini finala juniorskog SP-a igrati protiv trećeg iz skupine 'B', ali neće znati tko je to dok se ne odigra utakmica Australija – Nizozemska, koja odlučuje tko će biti drugi, a tko treći u skupini koja se na startu drugog, završnog dijela prvenstva, koje s igra u Beogradu, križa sa skupinom u kojoj su igrali naši.

Nije bilo dileme u ogledu protiv Uzbekistana, nije se ni očekivalo. Ukratko, 7:2 za naše nakon prve četvrtine, 12:2 nakon druge, vrijedi istaknuti kako su svi osim vratara tresli mrežu suparnika. Dakle, u strijelce su se upisala sva četvorica Jugaša na SP-u: Vlaho Pavlić je postigao dva, a Ivuša Burđelez, Toni Mozara i Patrik Kolak po jedan pogodak.

Hrvatska je u skupini ostvarila tri pobjede i jedan poraz. Još je dobila Kazahstan Kuvajt, a izgubila od Mađarske, koja je kao pobjednik skupina izborila izravan plasman u četvrtfinale. Naši, ako budu uspješniji od Nizozemske ili Australije, idu u četvrtfinalu na pobjednika 'C' skupine, a to će biti uspješniji iz ogleda Srbija ili Italija (domaćinu igra i neodlučan rezultat).

20. travanj 2024 03:43