StoryEditorOCM
VaterpoloPAMTIT ĆE SE I OVO ZA SVA VREMENA

Svi bi u Gruž, a karata nema ni za lijeka. ‘Niknuo‘ ekran na Atlant centru za sve one u fan zoni

Piše Tonči Vlašić
8. siječnja 2024. - 18:35

Ulaznice za večerašnji spektakl između vaterpolista Hrvatske i Crne Gore odavno su planule, a da je na plivalištu u Gružu mjesta i za 10.000 navijača, karata bi bilo premalo jer odavno već neka vaterpolska utakmica u Dubrovniku nije izazivala ovoliko zanimanje kao današnji nastup hrvatske reprezentacije.

Bazen u Gružu je u dvoboju protiv Francuske bilo dupkom ispunjeno s gotovo 2900 gledatelja, a dojam je da će protiv naših susjeda Crnogoraca pasti i rekord.

Nakon dva kola EURA u skupini A Hrvatska ima 5 bodova, Španjolska 4, Crna Gora 2, a Francuska 1 bod.

U slučaju pobjede Hrvatske, čak i petercima, izabranici Ivice Tucka su sigurno prvi u skupini i idu izravno u četvrtfinale. Ondje bi pak, dakle u četvrtzavršnici za suparnika imali boljeg iz susreta 4B – 1D ili vjerojatno Gruzija – Rumunjska, što je gotovo idealni scenarij - tako je HINA najavila utakmicu u Gružu, koja počinjue u 20.15 sati. 

PAMTI SE!

Prije 16 godina, 6. siječnja, Hrvatska - Crna Gora u Dubrovniku u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija za EP u Malagi 2008. godine. Naši pod vodstvom Ratka Rudića svjetski prvaci, dok je Crnu Goru vodio Petar Porobić, nedavno, iznenada preminuli trofejni stručnjak. Već su obje reprezentacije bile osigurale plasman, odlučivalo se tko će biti prvi, a tko drugi. Teo Đogaš je sa zvukom sirene u prepunom Gružu pogodio za pobjedu naših 7:6. Bio je to prvi poraz u povijesti Crne Gore, nove reprezentacije na vaterpolskoj karti svijeta, koja će tog ljeta otići do zlata na EP-u, a na Olimpijskim igrama izbaciti nas u četvrtfinalu (na kraju četvrta).

Prepun je bio Gruž. 

Uoči utakmica 3. kola u skupini ‘A‘ (Španjolska - Francuska od 17.15 sati, zatim Hrvatska - Crna Gora) ‘niknuo‘ je na zgradi Atlant centra video zid. Tko, nažalost, nije uspio doći do ulaznice...

30. travanj 2024 03:08