StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI PRVAK EUROPE NA ETIHADU

Sandro Sukno u gostima kod Haalanda, Kovačića, Gvardiola: ‘Bio je ovo jedan prekrasan izlet!‘

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2023. - 21:07

Sandro Sukno je odveo 3. lipnja PRO Recco u Beogradu do nasllova prvaka Europe, svladao u finalu domaćina, Novi Beograd, te tako obranio i četvrti trofej koji je osvojio u svojoj prvoj sezoni na klupi najtrofejnijeg ne samo talijanskog, već i najuspješnijeg europskog kluba u najelitnijem natjecanju. Redom, uzeo je u svoje dvije sezone na klupi PRO Recca dva puta europski Superkup, zatim dva puta Kup Italije, dva puta naslov prvaka Italije, te dva puta prvaka Europe.

Sedam dana poslije odluke o vaterpolskom prvaku Europe, u Istanbulu je odlučeno tko je europski nogometni kralj. Manchester City je podigao pokal prvaka Europe. Dobio je Inter, te ostvario svoj najveći uspjeh.

Manuel Estiarte je legendarni španjolski vaterpolist, veliki prijatelj nogometnog velikana, Pepa Guardiole, trenera Manchester Cityja.  Nerazdvojni desetljećima. Još dok je Pep igrao za Barcelonu. Estiarte mu je, kaže Guardiola, puno pomogao. Potvrđuju to rečenice koje je Pep napisao u predgovoru autobiografije vaterpolskog velikana: ‘Ne znam postoje li anđeli i, ako postoje, pomažu li nam. Još manje ako postoje anđeli čuvari. Ali, ako postoje, vjerujem da si ti jedan od njih’.

Estiarte je non stop uz Guardiolu. Član njegovog tima. On je ključan što su se protekla tri dana povezali nogometni i vaterpolski kralj Europe. PRO Recco je došao u goste Manchester Cityju.

- Stvarno su nas lijepo ugostili – javio se Sukno iz Manchestera.

- Bili smo na treningu u petak, zatim skupa s njima na večeri. Pogledali u subotu poslijepodne prvenstvenu utakmice protiv Fulhama na prepunom Etihadu. Iskreno, najviše sam oduševljen organizacijom kluba, onim stvarima koje ne možeš vidjeti kad gledaš utakmice na televiziji. Nevjerojatno koliki je kamp, cijeli taj prostor, što sve na raspolaganju imaju ne samo igrači prve momčadi, već i polaznici akademije. Mlađi imaju terena i terena za trenig, imaju stadion koji može primiti 5,6 tisuća gledatelja, natkriven, gdje oni igraju svoje utakmice. Ma, bio je ovo jedan baš lijep izlet – priča Sandro.

- Djeca nakon škole organizirano dolaze u kamp na trening. Tu u kampu provode ostatak dan. Sve je dobro isplanirano. Kažem, prekrasno je sve to bilo vidjeti. Zatim, bilo je lijepo vidjeti sve te nogometne zvijezde, koje su prekrasne osobe. Pristupačne – rekao je Sukno.

Haaland je u pobjedi 5:1 protiv Fulhama postigao tri pogotka. On im je bio domaćin kad su napravili đir stadionom, bili u svlačionici. Sandro se najviše zadržao s Mateo Kovačićem, koji mu je poklonio dres s posvetom. Susreo se i s drugim hrvatskim reprezentativcem u redovima europskog prvaka, Joškom Gvardiolom, koji je propustio subotnji ogled. Slikao se s Estiarteom u loži stadiona. Obojica vaterpolski velikani, virtuozi svog sporta, bogati trofejima, olimpijski pobjednici, svjetski prvaci...

image

Mateo Kovačić i Sandro Sukno

image

Mateo Kovačić je poklonio svoj dres Sandru Suknu

image

Kvartet igrača PRO Recca u svlačionici Manchester Cityja

Uglavnom, kvartet igrača (Nicholas Presciutti, Gonzalo Echenique, Giacomo Cannella i Francesco Di Fulvio), zatim predsjednik Maurizio Felugo, nekadašnji vratar Giacomo Pastorino, tim menađer, te Sandro oduševljeni su napustili Manchester.

PRO Recco novu sezonu počinje 26. rujna kad ga u 1. kolu skupine europske LIge prvaka čeka kod kuće ogled protiv Dinama iz Tbilisija. Ukoliko Jug Adriatic osiguranje bude uspješan u kvalifikacijama, od 8. do 10. rujna, te izbori plasman u Ligu prvaka, evo Sandra doma, u Gružu, u 2. kolu.

City pak idući nastup ima na Olimpijskom stadionu u Londonu. Gost je 16. rujna West Hama.

26. travanj 2024 18:25