StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U POLJUDU |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE Jugaši trećom pobjedom u nizu osigurali polufinale, čiste mreže u županijskom ogledu

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2021. - 11:02

Nisu imali milosti Jugaši, županijskog rivala, KPK, nadigrali su sa čak 21:0 u utakmici 3. kola skupine 'A' završnog turnira prvenstva Hrvatske za kadete. Novom, trećom uvjerljivom pobjedom u vodi splitskog Poljuda, prethodno su dobili dva splitska sastava, POŠK 1937. i Mornar BS, momčad trenera Aljoše Lončarića osigurala je već plasman u polufinale, i ne samo to, već i prvo mjesto u skupini. Čeka ih na kraju ogled protiv zagrebačke Mladosti, koja je bez boda, kao i KPK, a u polufinalu ogled protiv drugoplasiranog sastava skupine 'B'. Tko će to biti, još se ne zna. U skupini 'B' su Zadar 1952., splitski Jadran, Medveščak, Solaris i Primorje EB.

Jug AO je pobjedu protiv KPK izborio u sastavu: Antoan Špilar (4 obrane), Miho Blažević (2), Adrian Pavlović (1), Luka Ćurlin (2), Ante Jerković (3), Mateo Benussi (2), Lovro Zvono (1), Maro Kovačević (1), Maro Šušić, Luka Miloš (1), Marin Zeko (3), Petar Kulaš (3), Marino Brzica i Niko Đerek (2).

KPK je pod vodstvom Lovora Lozice nastupio u sastavu: Ivan Žanetić, Nikola Franulović, Nino Fider, Stipe Borovina, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević, Vid Nazifovski, Vinko Botica, Duje Bissako, Špiro Brčić, Mislav Čale, Bonne Lansing Ray, Ivan Barčot Marko Prskalo.

I dok će po dva najbolja u skupini igrati za naslov, trećeplasirani i četvrtoplasirani sastavi obje skupine razigravat će na kraju za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će petoplasirani igrati za deveto mjesto. KPK u 4. kolu igra protiv Mladosti. Jugaši su pak slobodni u 4. kolu, koje se igra poslijepodne, dok ih u zadnjem kolu, u subotu, 31. srpnja, čeka Mladost. KPK u zadnjem kolu igra protiv POŠK-a 1937.

25. travanj 2024 07:49