StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U POLJUDU |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE Jugaš Ante Jerković sa čak osam pogodaka razbio POŠK usred Splita

Piše Tonči Vlašić
29. srpnja 2021. - 11:04

Jugaši su pobjedom počeli nastup na završnom turniru prvenstva Hrvatske za kadete u Splitu, i to su sa 16:10 svladali u 1. kolu skupine 'A' POŠK 1937. u utakmici u kojoj je polovicu pogodaka sastava trenera Aljoše Lončarića postigao Ante Jerković.

Osam njegov udaraca od jedanaest završilo je u mrežu splitske momčadi.

Ante Jerković, Maro Šušić i Marin Zeko su pogađali za 3:0 u prvoj četvrtini, Jug je na poluvremenu imao šest pogodaka viška (9:3), Jerković je postigao šest od tih prvih devet pogodaka.

Jug Adriatic osiguranje je protiv POŠK-a 1937. igrao u sastavu: Antoan Špilar (7 obrana), Niko Miljas (1), Adrian Pavlović (1), Luka Čurlin, Ante Jerković (8), Mateo Benussi (2), Lovro Zvono, Maro Kovačević, Maro Šušić (3), Luka Miloš, Marin Zeko (1), Petar Kulaš, Marino Brzica (1 obrana) i Niko Đerek.

U skupini 'A' su još HAVK Mladost, KPK i Mornar BS, dok su u skupini 'B' splitski Jadran, Medveščak, Primorje EB, Zadar 1952. i Solaris. Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale, treći i četvrti će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta, a peti igrati na kraju za 9. mjesto.

KPK je u 1. kolu poražen 25:8 od Mornara BS igrajući pod vodstvom Lovora Lozice u sastavu: Ivan Žanetić, Vid Nazifovski, Nino Fider, Stipe Borovina, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević (1), Ante Farac, Vinko Botica, Duje Bissako (2), Špiro Brčić (2), Mislav Čale (3), Bonne Lansing Ray, Ivan Barčot i Marko Prskalo.

Poslijepodne Jug AO u 2. kolu igra protiv Mornara BS, dok je KPK slobodan. U 3. kolu, u petak prijepodne, ogledat će se Jugaši i Kapekaši. 

Turnir završava u nedjelju, 1. kolovoza.

24. travanj 2024 23:04