StoryEditorOCM
VaterpoloNIKA ALAMAT

Petnaestogodišnja Jugašica na pripremama seniorske reprezentacije Hrvatske u Zagrebu

Piše Tonči Vlašić
6. siječnja 2022. - 17:31

Okupila se ženska seniorska reprezentacija Hrvatske u Zagrebu, a u zadnje vrijeme izbornica Mia Šimunić zazove na pripreme i nekoliko najboljih mladih igračica. Tako je opet poziv dobila Dubrovkinja Nika Alamat, rođena 2006. godine, igračica koja će prošlu 2021. godinu pamtiti po brojnim uspjesima, te debiju u kapici reprezentacije do 15 godina na velikom natjecanju.

Alamat je s Jugom na kadetskom prvenstvu Hrvatske osvojila srebro, na mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske broncu, pamtimo kako je u odluci tko će biti treći, a tko četvrti postigla šest pogodaka protiv splitskog Jadrana u čijoj je kapici prve ekipe, kako Jug ne nastupa sa seniorskom ekipom, osvojila seniorski Kup Hrvatske. I nije tad bila jedina Jugašica, i dvije godine starija Cavtajka Kristina Hanzijer je također slavila svoj prvi seniorski trofej u karijeri.

Zatim, prošle godine je Alamat igrala na Europskom prvenstvu u Mađarskoj za igračice do 15 godina gdje je Hrvatska zauzela šesto mjesto. I nije tad bila jedina Jugašica u kapici reprezentacije, već ih je bilo čak četiri (Mara Fox, Elvira Plečaš i Lana Korać).

Alamat je na reprezentativnim pripremama u Zagrebu do kraja ovog tjedna.

03. svibanj 2024 01:06