StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE

Oglasio se jugov trener nakon plasmana u finale, što misli o igri svoje momčadi potvrdio je riječima: ‘Žao mi je što ovo nije dobio Solaris!‘

Piše Tonči Vlašić
1. prosinca 2023. - 19:09

KUP HRVATSKE U ZADRU

Petak, 1. prosinca, Bazen na Višnjiku, polufinala: Jug Adriatic osiguranje – Solaris 15:14 nakon peteraca, 18.45 sati: Jadran Split – Primorje EB.

Subota, 2. prosinca, finale kupa za vaterpolistice, 16.30 sati: ŽAVK Mladost – Jadran Split.

Finale Kupa za vaterpoliste igra se od 20.05 sati: Jug Adriatic osiguranje - Jadran Split ili Primorje EB

HTV na svom drugom programu prenosi sve utakmice završnog turnira iz zadarskog Višnjika. 

Dojam je bio kako bi Vjeko Kobešćak, jugov trener, mogao danima o igri svoje momčadi. Nabrajao je greške, a njih je bilo puno, baš puno. One su dovele do toga da je Solaris u polufinalu Kupa Hrvatske u zadarskom Višnjiku bio vraški blizu povijesnog uspjeha, svog prvog finala bez kojeg je ostao na kraju slabijim izvođenjem peteraca. Nije realizirao samo prvi, ali branitelj naslova je realizirao svih pet. 

- Žao mi je što smo pobijedili, ovo je Solaris trebao dobiti - rekao je između ostalog jugov trener. Tim riječima je samo potvrdio što misli o igri svoje momčadi. Solaris je zbog Jugovih grešaka na kvadrat osjetio već u otvaranju utakmice kako ima priliku, i imao je jer je imao prvo na vratima odličnog Marina Šparadu čiji su suigrači povukli nekoliko poteza za prste polizat u napadu. Čak je i sam vratar Solarisa i na drugoj strani bio uspješan. On je izjednačio u zadnjim sekundama utakmice. 

- Nevjerojatna utakmica. Imali smo povijesnu priliku. Žao nam je što nismo uspjeli. Čestitam Jugu na pobjedi - rekao je Marijo Čaleta, pomoćni trener Solarisa. Širio je ruke, vrtio glavom. I ostali ‘narančasti‘ su dugo, dugo bili zagledani u daljinu. Da, nema sumnje kako će teško preboljeti što nisu uspjeli iskoristiti veliku priliku. 

Jugaši se okreću finalu, koje su očekivali, a koje su dobili na način koji nitko nije očekivao. Međutim, dobili su i tako su podebljali svoje sjajne brojke u Kupu Hrvatske...

U drugom polufinalu igraju splitski Jadran i riječko Primorje EB. Finale je u subotu u Višnjiku od 20.05 sati. 

29. travanj 2024 08:09