StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE

Nova pobjeda Cavtata, te se sad zna što mu igra u zadnjem kolu za mjesto među četiri, i Kapekaši se spremaju za zadnje kolo

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2023. - 13:36

Polovičan uspjeh naših u 2. kolu natjecanja u skupini završnog turnira mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske, koje se igra na zagrebačkoj Šalati. Kapekaši su u skupini ’A’ nakon pobjede na startu protiv zagrebačke Mladosti izgubili od vršnjaka splitskog Jadrana, dok je u skupini ‘B’ Cavtat ostvario i drugu pobjedu. Jučer bolji od Zagreba, a danas prijepodne od Zadra 1952.

Pobjednici skupina će izravno u polufinale, drug ii treći razigravaju za mjesto među četiri najbolja. Posljednji, četvrti u skupini razigrava u nastavku za poredak od 5. do 8. mjesta.

KPK poslijepodne igra sa Solarisom, koji također ima pobjedu i poraz. Cavtat je u najgorem slučaju osigurao drugo mjesto u skupini ‘B’. Čeka ga u 3. kolu Medveščak, domaćin, koji je također prvenstvo otvorio s dvije pobjede. Cavtat ima bolju pogodak razliku, a KPK slabiju od Solarisa.

Tri minute i 55 sekundi prije kraja druge četvrtine KPK je stigao na pogodak zaostatka (4:5), ali do kraja nije uspio zatresti mrežu Jadrana, koji je slavio s 11:4. Pod vodstvom trenera Iva Begovića KPK je protiv Jadrana igrao u sastavu: Ivan Šeparović, Marin Oreb, Nino Fider (1), Jakov Granić, Mia Favro, Lovro Jurjević (1), Josip Skokandić (1), Mate Šain, Nedo Poša, Marko Prskalo, Nikola Franulović, Igor Favro (1), Antonio Gaćina i Luka Lovrinčević.

Cavtat je Zadar 1952. dobio s 13:4. Pod vodstvom Pava Pulića to je uspio igrajući u sastavu: Luko Vezilić, Borna Kovačević, Luka Botić (1), Luka Dimnić (1), Bruno Glavinić (1), Antonio Butigan, Marino Grbešić (2), Lovro Miljas (1), Vlaho Rajčević (2), Ivano Tonković (2), Vlaho Ucović (2), Lovro Medo (1), Petar Vezilić i Roberto Fox.

Prvenstvo završava u četvrtak, 13. srpnja.

01. lipanj 2024 03:43