StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Nismo dugo čekali na novi podvig, Nina Jazvin i ekipa opet u igri za medalju na velikom natjecanju!

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2024. - 08:45

Početkom srpnja hrvatske vaterpolistice do 16 godina ispisale su povijest. Dobile u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva Nizozemsku s 8:6, te izborile povijesni uspjeh kojem je doprinijelo čak pet igračica Juga, vratarka Ema Hanza, centar Nina Jazvin, zatim Iskra Antunović, koja je ponikla u KPK, te Nea Matičević i Lući Mojaš. Jazvin je bila jedna od igračica koja je u toj pobjedi jednom zatresla mrežu Nizozemki.

Bilo je to u turskoj Manisi, povijesno polufinale, na kraju naše četvrte. Mađarice su bile bolje u polufinalu, a u utakmici za broncu naše su dugo, dugo protiv Australije bile u igri za medalju.

Kad će opet među četiri najbolje na jednom velikom natjecanju biti jedna hrvatska ženska reprezentacija? Nije se dugo čekalo, niti dva mjeseca poslije hrvatske vaterpolistice do 19 godina su u polufinalu Europskog prvenstva, koje se igra u Zagrebu, na Savi, a Ženski vaterpolski klub Jug se može pohvaliti kako su za to ‘krive‘ njegove tri igračice, Lana Korać, Nika Alamat i Nina Jazvin. I ovaj put je Nizozemska pobjeđena, sad s 9:7. Jazvin je od tri Jugašice u reprezentaciji igrala u četvrtfinalu, te pogodila za 6:4, prvo vodstvo jedne reprezentacije na utakmici s više od jednog pogotka. Nizozemke su povele s 2:1. Naše su imale na kraju i 7:4, vodile s 9:5...

image

Lana Korać, Nina Jazvin i Nika Alamat na EP-u

Jazvin je i iduće tri godine igračica koja će moći nastupati u uzrastu do 19 godina. 

Hrvatska u polufinalu EP-a igra protiv Španjolske, koja je uz Mađarsku prvi favorit za zlato, u petak, 30. kolovoza. Suparnice Mađaricama za finale su Grkinje.

18. rujan 2024 08:55