StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO JUGAŠICE

Nika Alamat, Lana Korać i ekipa za pet, ovih 14:10 protiv splitske Bure se nije dogodilo slučajno!

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2024. - 19:33

Jugašice su s 14:10 u Gružu svladale u ogledu za prvenstvene bodove splitsku Buru, i kad je na klupi domaćina Siniša Zonić, uz njega Martina Nadilo, a s druge strane otac i sin Savin, Nikša i Milivoj, povratak na finale Kupa Hrvatske odigrano prije više od 15 godina. Bura je u to vrijeme jače puhala, otpuhala je ona i jačeg nego je u to vrijeme bio Jug, koji je bio složio dobru ekipu. Nadilo je bila jedna od glavnih igračica. Ipak, većina ostalih udarnih snaga je bilo sa strane.

Bura nije danas sam vrh, ali radi i dalje, ispisala je povijest hrvatskog ženskog vaterpola, bez nje nikad ne bi bilo tako dobro, a Jug.. Srećom, nije se ugasio, a nije prije svega jer je Zonić radnik. Krenuo je od nule. Nakon nekog vremena krenule su male dubrovačke vaterpolistice s nastupima, naravno, prvo u svom uzrastu, i nije bilo loše. Naprotiv.

Kad su počeli dolazit rezultati, nakon što su bile i kadetske prvakinje, i dalje su bile premlade za seniorsku konkurenciju. Ali kako su rasle u svakom pogledu, došao je i taj dan povratka u najveći rang. Dogodio se prošle sezone. I te male, koje su bile u svom uzrastu najbolje, od kojih je nekoliko izborilo mjesto u mlađe uzrasnim reprezentacijama Hrvatske, počele su skupljati i prvoligaški iskustvo.

Ovu sezonu su počele porazima protiv dvije najjače ekipe, zagrebačke Mladosti i splitskog Jadrana. Potom su dobile Mursu u Vukovaru, a sad Buru u Gružu. Već sutra, u nedjelju, 3. ožujka, čeka ih šibenska Viktorija (13 sati)

POSLIJE SLIKOVNICA UTAKMICE JUG - BURA

Slalom Nike Alamat u završnici utakmice protiv Bure, zaustavljena je prekršajem, izborila peterac, natjerao je sve u Gružu da zagriju dlanove, i pljesak je potrajao. Ista je zaključila utakmicu pogotkom, opet potez za pet, a to je bio njezin peti pogodak, te je ponijela naslov prvog strijelca utakmice. Lana Korać na vratima je imala nekoliko sjajnih obrana, Nina Jazvin i Elvira Plećeš su zagospodarile u dva metra, pogađale su, i to ne jednom, i Elvira Plečaš, Lući Mojaš i Petra Ivaniš, plus Pia Ivandić, Nea Matičević, Kristina Hanzijer, Mara Fox, Vjera Bulajić, Mara Moretti, Ema Hanza i Laura Nedić. Svatko je doprinio uspjehu, kojim su se Jugašice izjednačile bodovno s Burom na trećem mjestu, obje ekipe imaju po dvije pobjede i dva poraza.

Splitski Jadran ima sve tri pobjede, Mladost pobjedu i jedan poraz. Viktoria pobjedu i dva poraza, a Mursa je posljednja bez boda u četiri utakmice. U prošloj, povratničkoj sezoni među najbolje Jug je bio peti, imao 9 bodova kao i Viktoria, ali je imao slabiju pogodak razliku u dva ogleda protiv šibenske ekipe i nije igrao polufinale doigravanja za prvaka.

Ove sezone, kako igraju, polufinale doigravanja im ne bi trebalo pobjeći, a ovaj povratak unatrag, na taj novi početak, kad se krenulo od nule, tu je iz razloga da ovih lijepih 14:10 protiv Bure danas u Gružu nije bilo slučajno.

02. svibanj 2024 11:31