StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKO PH |

NE IDE JUGAŠIMA U FINALU PROTIV PRIMORJA EB, PA NE IDE Pobjede ih u skupini, ali ne i u odluci za zlato

Piše PSD.
25. srpnja 2021. - 14:35

Ne ide ovo ljeto Jugašima protiv Primorja, i to u finalima. Ostvare pobjedu u skupini protiv suparnika s kojim se opet sastanu u finalu, ali ne i pobjedu protiv njega i u utakmici za zlato. Prije devet dana juniori su izgubili finale Kupa Hrvatske, a sad su mlađi juniori poraženi u finalu prvenstva Hrvatske. 

I dok su juniori Juga izgubili na peterce, i to nakon što su u skupini bili super uvjerljivi protiv vršnjaka s Kantride u svom Gružu, sad su mlađi juniori doživjeli uvjerljiv poraz u finalu turnira u Šibeniku nakon 9:8 pobjede u skupini kad nisu dozvolili riječkom sastavu niti jednom prednost, a oni su vodili u dva navrata s tri razlike. U finalu prvenstva Primorje EB je bilo bolje od Juga sa 14:6 nakon što je u drugoj četvrtini vodilo s 9:1...

Ostat će i u jednom i u drugom slučaju činjenica da je Jug AO bez greške izborio finale, ali nije uspio taj svoj pobjednički niz nastaviti u posljednjoj utakmici turnira, te se morao na kraju zadovoljiti srebrom iako će, pogotovo juniori, teško prihvatiti činjenicu da je riječki sastav ispred njih. 

Srebro pod vodstvom Miha Bobića na mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske Jug je osvojio igraju u finalu u sastavu: Nikša Brzica, Ivuša Burđelez, Davor Paviša, Jure Jarak, Vlaho Pavlić, Bruno Đuho, Ivor Miljan Popović, Zvonimir Miloglav, Marko Glavinić, Bruno Bobić, Nikola Balić, Ivano Vlahović, Stjepan Brajović i Jakov Cvjetković. Još su u Šibeniku igrali Božo Brajović i Nikola Bjelopera. 

Broncu je osvojio splitski Jadran pobjedom 10:8 protiv POŠK 1937

Zagrebačka Mladost je peta, Mornar BS šesti, Opatija sedma, Zadar 1952. osmi, Solaris deveti, te KPK deseti. 

19. travanj 2024 14:51