StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO

Nakon što je Ivuša Burđelez bio igrač utakmice protiv Uzbekistan, sad protiv Kuvajta je taj laskavi naslov ponio Vlaho Pavlić, i to zbog sjajnog napadačkog učinka

Piše Tonči Vlašić
14. kolovoza 2022. - 01:12

Dubrovčanin Vlaho Pavlić je postigao osam pogodaka i bio prvi strijelac naše reprezentacije u pobjedi 30:1 protiv slabašnog Kuvajta na Svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina, koje se igra u Beogradu, te sad izabranici Hrvoja Koljanina, novog pomoćnog trenera Jug Adriatic osiguranja, imaju i dalje stopostotni učinak u skupini 'A'. Prethodno su dobili Uzbekistan s 15:2.

Drugi strijelac Hrvatske u drugoj pobjedi bio je također Jugaš, Korčulanin Toni Mozara, koji je mrežu Kuvajta zatresao pet puta. Jednom je pogodio i Patrik Kolak (ukupno su četvorica Jugaša na SP-u, četvrti je Ivuša Burđelez, i sva četvorica su pogađala protiv Uzbekistana. Pavlić je ponio epitet najboljeg igrača utakmice protiv Kuvajta, a Burđelez je bio prvo ime utakmice protiv Uzbekistana). Kuvajt je jedini pogodak postigao u 25. minuti. Hrvatska je do tog trenutka imala vodstvo 24:0.

Dvije pobjede u skupini 'A' izborila je i Mađarska, koja je suparnik naših u 4. kolu. Igra se u nedjelju, 14. kolovoza. Tko pobijedi, nema sumnje, bit će prvi u skupini te će se izravno plasirati u četvrtfinale. U slučaju neodlučenog rezultata tad bi se u obzir uzimao rezultat protiv trećeplasirane ekipe, a tko je treći trebalo bi se znati nakon ogleda Kazahstana i Uzbekistana, koji se sastaju ove nedjelje, u 4. kolu.  

Protiv Kazahstana naši, koji su bili slobodni u 2. kolu, igraju u ponedjeljak, 15. kolovoza. Potom počinje drugi, završni dio prvenstva.

23. travanj 2024 20:21